De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ketensamenwerking vanuit het perspectief van de individuele organisatie Anneleen Winters Een analyse als discussie start Center for e-Government Studies.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ketensamenwerking vanuit het perspectief van de individuele organisatie Anneleen Winters Een analyse als discussie start Center for e-Government Studies."— Transcript van de presentatie:

1 Ketensamenwerking vanuit het perspectief van de individuele organisatie Anneleen Winters Een analyse als discussie start Center for e-Government Studies

2 De publieke manager is niet meer de unieke leider van een unieke overheidsorganisatie, maar een bestuurder in een netwerk van organisaties Wat valt op?

3 Center for e-Government Studies Botsing van drie karakteristieke sturingswijzen HiërarchieNetwerkMarkt

4 Nieuw besturingsmodel: Wat is een optimale sturingsmix om een samenwerking succesvol te laten zijn? Center for e-Government Studies Mengpaneel Hiërarchie Netwerk Markt Politiek bestuurlijke regie versus autonomie Is centrale regie noodzakelijk? Geduldig zijn, het is een proces: Samenwerking is mensenwerk, of zijn er versnellingsmogelijkheden? Vertrouwen versus Vergrendelen De mate waarin verbintenissen expliciet en beschreven moeten zijn versus impliciet en algemeen aanvaard? Hoe vergrendel je persoonlijke verbintenissen? Hoe hanteer je conflicten? Hoe omgaan met wisseling van bestuurders in de samenwerking? Focus op het gezamenlijke versus de eigen organisatie Hoe stem je verschillende belangen op elkaar af? Hoe zorg je voor (politieke) commitment? Verbeelding van het netwerk: Hoe zorg je voor een gezamenlijk referentiekader?


Download ppt "Ketensamenwerking vanuit het perspectief van de individuele organisatie Anneleen Winters Een analyse als discussie start Center for e-Government Studies."

Verwante presentaties


Ads door Google