De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sourcellerie-project Zinneke Parade Brussel kleur en materiaal 2 e sem. Willem Bossier - Elke Durnez – Waldo Galle – Eline Himpe - Joran Marijsse – Floriaan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sourcellerie-project Zinneke Parade Brussel kleur en materiaal 2 e sem. Willem Bossier - Elke Durnez – Waldo Galle – Eline Himpe - Joran Marijsse – Floriaan."— Transcript van de presentatie:

1 Sourcellerie-project Zinneke Parade Brussel kleur en materiaal 2 e sem. Willem Bossier - Elke Durnez – Waldo Galle – Eline Himpe - Joran Marijsse – Floriaan Nijs – Pieter Schiettecatte - Joani Taelman - Lieselotte Van de Capelle – Thomas Vanholle - David Van Moorleghem

2 Brug over water

3 Brug tussen culturen

4 Parade als stroom

5 Brug over parade

6 LOCATIE Paul Devaux straat

7

8 Wanneer we ons richten op de Zinneke Parade komt haar doel onmiddellijk bloot te liggen: bouwen van bruggen tussen de verschillende culturen. De parade kan beschouwd worden als een essentieel onderdeel van de stad zoals de Zenne essentieel was voor de maatschappij van eeuwen geleden. De parade is immers als een nieuwe levensader voor Brussel. De Zenne wordt tot leven gebracht door diegenen die hij tot leven bracht. De mensen vandaag in Brussel zijn de erfgenamen van de bevolking die zich vestigde in de stad als gevolg van de aanwezigheid van de Zenne, het historisch belang van de Zenne mag daarom niet onderschat worden. Een brug over de Zenne kondigt de parade aan. Die parade zal zich bewegen op dezelfde mannier als de Zenne destijds. Op het punt waar de Zenne en de Zinneke Parade elkaar kruisen, maakt de aanwezigheid van de brug duidelijk dat de Zenne nog steeds aanwezig is in Brussel, zonder dat de meeste mensen zich hiervan bewust zijn. De brug over de Zinneke Parade claimt een monumentaliteit die ze verdient. Zo is het uithangbord ook een spreekbuis voor de intenties van de parade.


Download ppt "Sourcellerie-project Zinneke Parade Brussel kleur en materiaal 2 e sem. Willem Bossier - Elke Durnez – Waldo Galle – Eline Himpe - Joran Marijsse – Floriaan."

Verwante presentaties


Ads door Google