De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verschillendedanssoorten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verschillendedanssoorten"— Transcript van de presentatie:

1 Verschillendedanssoorten
Drakendans De drakendans is een zeer kenmerkende volksdans binnen de Chinese cultuur. Bij deze dans vormen een aantal mensen de lange Chinese draak….... De voorste in de stoet draagt de kop van de draak en de rest vormt het lichaam . De draak kan van verschillende materialen, zoals hout, stof en crêpepapier, zijn gemaakt. De drakendans wordt vaak bij feesten zoals het Chinese nieuwjaar gedanst, normaal gesproken buiten vanwege de lengte van de draak. De draak verdrijft symbolisch boze geesten , net zoals zoals het lawaai van vuurwerk dat doet. De draak is het symbool van het koninklijke, is krachtig, energiek, vertrouwelijk en moedig.

2 Verschillende danssoorten
Leeuwendans De leeuwendans wordt net als de drakendans aan het begin van het jaar uitgevoerd. De Leeuw symboliseert geluk, hij wordt gezien als de gelukbrenger voor het jaar . De leeuwendans wordt opgevoerd door twee personen, hij begeeft zich door de straten en voert zijn dans uit voor de deur van verschillende zakenpanden en huizen. In sommige Oosterse landen worden regelmatig leeuwen-danswedstrijden gehouden. Het is uitgegroeid tot een culturele sportactiviteit, die worden gehouden op traditionele dagen . Ook in Suriname worden de draken- en leeuwendans gehouden, tijdens Chinese activiteiten.

3 Verschillende danssoorten
Jaran Kepang Jaraan Kepan wordt meestal uitgevoerd tijdens overgangs rituelen zoals: besnijdenis,een huwelijk, een eerste zwangerschap. Jarang Kepang is een Javaanse traditie en onderdeel van de Surinaamse cultuur. De Jarang kepang wordt ook wel paardendans genoemd, omdat de dansers zich tijdens de dans als ruiters en paarden gedragen. Deze dans (kembang)heeft twee delen het eerste deel gedraagt de danser zich als ruiter en het ander deel van de dans gedraagt de danser zich als paard . Tijdens deze dans raken de dansers in trance(mabuk) door de muziek en beelden verschillende diersoorten uit. Ze eten soms gras, rauwe padi, glas of gloeiende kolen.


Download ppt "Verschillendedanssoorten"

Verwante presentaties


Ads door Google