De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Marokkaans Durdane Akdas. Inhoud algemene info soorten talen het Frans en het Spaans de Arabische taal en zijn invloeden het alfabet en de schrijfwijze.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Marokkaans Durdane Akdas. Inhoud algemene info soorten talen het Frans en het Spaans de Arabische taal en zijn invloeden het alfabet en de schrijfwijze."— Transcript van de presentatie:

1 Het Marokkaans Durdane Akdas

2 Inhoud algemene info soorten talen het Frans en het Spaans de Arabische taal en zijn invloeden het alfabet en de schrijfwijze voorbeelden

3 Algemene info Land in Noordelijk Afrika Verschillende bevolkingsgroepen: - Berberse afkomst - Arabische afkomst -Franse afkomst - Spaanse afkomst - (Joodse afkomst?)  Verschillende talen!

4 Soorten talen Officiële taal= Het Modern standaard Arabisch (M.S.A)  Scholen, TV- en radiozenders, formele toespraken, communicatie met Arabische buurlanden Dialecten= - het Marokkaans-Arabisch: Darija (Franse en Spaanse beïnvloeding) - het Berbers (30 à 40%) : oorspronkelijke taal (‘barbari’) Het Frans en het Spaans (1912-1956: protectoraat)

5 Het Frans en het Spaans Frans Bedrijven, overheid, winkels, onderlinge gesprekken !!!Spaans (Noorden)

6 De Arabische taal en zijn invloeden de Koran veel mathematische, filosofische en astronomische werken: - Al-Fargani: Elementen der Astronomie - Al-Batani: De helling van Ecliptica - Al-Kindi (Alkindus): Falasafa: filosoferen over Allah en de Rede

7 Het alfabet & de schrijfwijze van rechts naar links ( العربية ) Reden:- Egyptenaren - De Islam 28 letters

8 Voorbeelden = Bismillahirrahmanirrahim: In de naam van Allah

9 =Een stopbord

10 =Voorbeeld uit de Koran

11 Shokran!!!


Download ppt "Het Marokkaans Durdane Akdas. Inhoud algemene info soorten talen het Frans en het Spaans de Arabische taal en zijn invloeden het alfabet en de schrijfwijze."

Verwante presentaties


Ads door Google