De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen."— Transcript van de presentatie:

1 Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen.

2 Vandaag ga ik weer naar school. Ik sta elke dag om 6.00u op. Na een verfrissende douche is het tijd voor het ontbijt. Ik eet rijst, mijn favoriete eten! Mmm dat smaakt!

3 Na het eten wandel ik naar de halte van de jeepney. Dat is een soort bus. Jeepney’s zijn vaak mooi beschilderd. Mijn vrienden zitten al in de bus! Er wordt druk gepraat en gelachen.

4 Als ik op school aankom, gaat al snel de bel. Het is al 8.00u. Oef! Juist op tijd. Iedereen moet in de rij gaan staan. Het is muisstil op de speelplaats. Dan klinkt opeens het volkslied en de directeur hijst de vlag. Iedereen steekt zijn hand omhoog en zingt luid mee.

5 Vandaag hebben we Engelse les. Ik let dan altijd goed op. Ik wil later als dokter in het buitenland werken. Het is belangrijk dat ik dan goed Engels spreek.

6 Het is 12.00u. Eindelijk middagpauze. Ik rammel van de honger! Vandaag eet ik pancit, dat is pasta gemengd met groenten en vlees. Na het eten is het tijd om te spelen. Samen met mijn vrienden speel ik een spelletje basketbal.

7 Het is 16.00u! Tijd om naar huis te gaan! Ik heb gelukkig geen huiswerk vandaag. Ik ga papa helpen op het veld. Op het veld staan bananenbomen. Ik help bijna dagelijks. Het is hard werken. Leuk is anders, maar dankzij onze hulp kan papa meer bananen verkopen.

8 Het is ondertussen al 18.00u. Na zo een drukke dag heb ik toch wel honger gekregen. Inay (mama) heeft rijst met kip en groene papaja klaargemaakt. Het is echt lekker! Na het eten wil ik nog wat op mijn nieuwe fiets rijden. Lolo (opa) heeft die voor mijn verjaardag gekocht. Om 20.00u is het hoog tijd om te gaan slapen want morgen moet ik weer vroeg opstaan.


Download ppt "Een schooldag van Jemuel Hallo! Ik ben Jemuel. Ik ben 11 jaar oud en woon samen met mijn ouders en mijn zusje Gaby in de Filippijnen."

Verwante presentaties


Ads door Google