De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De dag uit het leven van Maria Elena

Verwante presentaties


Presentatie over: "De dag uit het leven van Maria Elena"— Transcript van de presentatie:

1 De dag uit het leven van Maria Elena
¡ Ola ! Mijn naam is Maria Elena en ik ben 11 jaar. Ik woon in Casaca, een rustig bergdorp in het Westen van Guatemala. Ik heb nog 2 broers en 2 zusjes.

2 Elke morgen moet ik om 8. 00u op school zijn
Elke morgen moet ik om 8.00u op school zijn. Gelukkig is de school niet ver stappen. Na 10 minuutjes ben ik er! Als ik ‘s morgens door het dorp wandel, kom ik overal kinderen tegen die op weg zijn naar de school. Dat is erg leuk, dan kunnen we nog wat kletsen!

3 Wij nemen altijd een ‘morral’ mee naar school
Wij nemen altijd een ‘morral’ mee naar school. Dat is een boekentas die mijn mama zelf geweven heeft. Heel gemakkelijk om je boeken en pennen in op te bergen. En we vergeten ook nooit onze drinkbeker zodat we tijdens de pauze ‘arroz con leche’ (rijstmelk) of water kunnen drinken.

4 Voor de bel gaat, kunnen we nog wat spelen op de speelplaats
Voor de bel gaat, kunnen we nog wat spelen op de speelplaats. Ik spreek dan af met mijn vriendinnen, terwijl mijn jongere broer Diego basketbal speelt met zijn vrienden.

5 Vandaag starten we met een rekenles
Vandaag starten we met een rekenles. We leren vermenigvuldigen, de tafel van 8. Pffffff, best wel moeilijk. Maar ik zou het graag kunnen. Later wil ik gaan werken in een bank. Omdat het een moeilijke opdracht is, mogen we van de juf buiten steentjes halen. Daarmee leren we tellen en rekenen. Dat gaat veel gemakkelijker!

6 13. 00u, de bel gaat. Joepie, de school is uit
13.00u, de bel gaat. Joepie, de school is uit! Wij hebben alleen in de voormiddag les. Ik heb reuze honger! Gelukkig heeft mama lekker eten klaar gemaakt, kippensoep met groenten We eten er een tortilla bij, dat is een plat broodje. Hmmmm, dat gaat smaken!

7 Dan moet ik wat huiswerk maken
Dan moet ik wat huiswerk maken. 1x8, 2x8, 3x8, 4x8, 5x8…het lukt al goed. Na mijn huiswerk help ik mama altijd met wat klusjes in huis. Maïs malen, dieren eten geven, tortilla’s bakken of de afwas doen.

8 Het is ondertussen 19.00u en Floriana en Carmen komen nog even op bezoek. Dat zijn mijn beste vriendinnen. We dansen graag, vooral salsa! We oefenen stiekem in huis zodat niemand ons kan zien. ‘s Avonds kijk ik nog wat televisie en ga dan slapen rong 20.30u. Zou ik deze nacht dromen van de tafel van 8?


Download ppt "De dag uit het leven van Maria Elena"

Verwante presentaties


Ads door Google