De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

E SCHER IN HET PALEIS Tentoonstelling van een geniale kunstenaar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "E SCHER IN HET PALEIS Tentoonstelling van een geniale kunstenaar."— Transcript van de presentatie:

1 E SCHER IN HET PALEIS Tentoonstelling van een geniale kunstenaar

2 W ANNEER WIE WAT WAAR Vrijdag 3 januari ben ik samen met mijn vriendin naar Den Haag gereisd om naar Het Paleis te gaan waar voor de laatste dag het werk van Escher tentoon gesteld zou staan

3 W IE IS E SCHER ? Maurits Cornelis Escher is een Nederlandse kunstenaar die heel veel verschillende kunstwerken gemaakt heeft. Hij staat bekend om zijn tekeningen die spelen met de natuurwetten en optisch bedrog. Veel van zijn kunst zijn houtgravures en houtsneden, maar ook tekeningen, schilderijen en beelden.

4

5 H ET M USEUM De tentoonstelling was verdeeld over twee verdiepingen en de opgestelde werken liepen op chronologische volgorde. In het begin zijn allereerste schetsen tot aan zijn laatste werken. Het zag er allemaal heel netjes uit binnen en er waren ook verschillende interactieve dingen te doen zoals een foto maken met optisch bedrog.

6 V ERSCHILLENDE PERIODES In het begin maakte Escher veel tekeningen van de natuur en dan vooral in Italie, waar hij een tijd gewoond heeft schilderde hij er op los. Daarna ontdekte hij dat je met wiskundige verhoudingen kunt werken in je kunst, en maakte daarmee bizarre tekeningen. In de periode waarin hij zijn hoogtepunt bereikte combineerde hij zijn natuurlijke kunst met de wiskundige optische illusies. Op de volgende pagina zie je de ontwikkeling van zijn werken.

7

8 Zijn laatste periode waarbij hij de wiskundige trucks toepaste op zijn realistische kunst vind ik zijn mooiste periode. Al is het moeilijk te zeggen omdat zijn pure surrealisme kunst ook prachtig is. Ik ben erg onder de indruk na het zijn van werk en werkwijze en heb dan ook veel geleerd deze dag. Mocht je de kans krijgen om een museum te bezoeken met zijn werk dan raad ik je aan die kans te grijpen. Op de volgende pagina’s foto’s die ik zelf gemaakt heb.

9

10

11

12


Download ppt "E SCHER IN HET PALEIS Tentoonstelling van een geniale kunstenaar."

Verwante presentaties


Ads door Google