De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kerstviering 2005 ‘Omkijken en voortuitzien’. Onuitgesproken verwachtingen Als je verwacht, papa dat ik in jouw voetspoor zal treden dat mijn leven in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kerstviering 2005 ‘Omkijken en voortuitzien’. Onuitgesproken verwachtingen Als je verwacht, papa dat ik in jouw voetspoor zal treden dat mijn leven in."— Transcript van de presentatie:

1 Kerstviering 2005 ‘Omkijken en voortuitzien’

2 Onuitgesproken verwachtingen Als je verwacht, papa dat ik in jouw voetspoor zal treden dat mijn leven in zekere zin een kopie wordt van dat van jou en dat ik dezelfde keuzes ga maken dan zul je bedrogen uitkomen.

3 Als je verwacht, mama dat ik jouw droom zal verwezenlijken, dat ik op een dag dat zal bereiken waar jij altijd op gehoopt hebt, maar nooit de kans voor kreeg, dan zul je gedesillusioneerd zijn.

4 Als je verwacht, papa dat ik op dezelfde manier denk als jij, op dezelfde manier reageer, hetzelfde geloof, dezelfde idealen en dezelfde verwachtingen heb, dan zul je gefrustreerd zijn.

5 Als je verwacht, mama dat ik iets van mijn leven zal maken naar mijn eigen mogelijkheden en dat ik me op mijn manier zal ontplooien tot een waardevol mens, dan zal ik je niet teleurstellen.

6 Memory – Cats Daylight See the dew on the sunflower And a rose that is fading Roses whither away Like the sunflower I yearn to turn my face to the dawn I am waiting for the day...

7 Midnight Not a sound from the pavement Has the moon lost her memory? She is smiling alone In the lamplight The withered leaves collect at my feet And the wind begins to moan

8 Memory All alone in the moonlight I can smile at the old days I was beautiful then I remember the time I knew what happiness was Let the memory live again

9 Every streetlamp Seems to beat a fatalistic warning Someone mutters And the streetlamp gutters And soon it will be morning

10 Daylight I must wait for the sunrise I must think of a new life And I musn't give in When the dawn comes Tonight will be a memory too And a new day will begin.

11 Burnt out ends of smoky days The stale cold smell of morning The streetlamp dies, another night is over Another day is dawning

12 Touch me It's so easy to leave me All alone with the memory Of my days in the sun If you touch me You'll understand what happiness is Look A new day has begun

13 Herinneringen Een jaar voorbij, vol plannen en vol dromen. Een film van beelden trekt aan mij voorbij. Ik zie de dromen die zijn uitgekomen. Ik zet ze in gedachten op een rij.

14 En al die dromen die slechts dromen bleven die zoek ik uit; de mooiste neem ik mee. Die komen heel misschien dit jaar tot leven. En anders… ach, ik weet niet. Geen idee!

15 En hier en daar zie ik de zwarte gaten van wat ik liever maar vergeten wou. De fout die ik probeerde goed te praten, de ramp die ik maar liever vóór me hou…

16 Ik zal die fout geen tweede keer meer maken. Die ramp, o nee! Ik heb ervan geleerd. Maar dit jaar zijn er vast weer nieuwe zaken, waarvan ik later zeg: Dat was verkeerd.

17 Ik trek een streep, ook onder al die dingen die jij me op jouw beurt hebt aangedaan. Ik zet een punt; het zijn herinneringen. Dan kunnen we weer samen verdergaan.

18 Gebed God, help ons om met elkaar creatieve oplossingen te vinden voor de grote problemen van de toekomst. Geef dat we als wereld de kop niet in het zand steken maar de uitdaging aangaan.

19 Help ons om met elkaar de kloof te overbruggen tussen verschillende mensen, verschillende culturen en verschillende geloven.

20 Help ons om de hobbels te nemen op weg naar een wereld waarin mensen willen delen, niet alleen de materiële dingen, maar ook geluk en levensvreugde.

21 Help ons om met elkaar niet in de valkuil te trappen van geweld als oplossing voor onze ruzies en geschillen. Geef dat we vanaf nu met vereende krachten zoeken naar nieuwe wegen.

22 Een nieuw jaar Een nieuw jaar is als een weg Die zich voor je uitstrekt. Het begin is duidelijk Maar aan de horizon Zijn onbekende verten. Je ziet de obstakels vlakbij, En de dingen die je moeilijk vindt, De problemen waar je tegenop ziet.

23 Misschien zie je ze Als een uitdaging, die obstakels. Iets dat je moet overwinnen Om verder te komen. Iets waaraan je kunt groeien En waardoor je sterker wordt.

24 Misschien hik je er tegenaan, Worden het bergen, die obstakels. Lijken ze onbedwingbaar, Onoplosbaar en onoverkomelijk. Zijn het struikelblokken Op weg naar de toekomst.

25 En toch moet je verder. De onbekende verten lokken En bovendien: er is geen weg terug.

26 Dan helpt het als je samen oploopt. Als je elkaar moed influistert En telkens weer verder helpt. Dan kun je elkaar eraan herinneren Dat er iemand is die in jou gelooft. Dat er een kracht is die je draagt. Als je zo met elkaar op weg gaat Zul je er iets van maken.

27 Midden in de winternacht Midden in de winternacht ging de hemel open, die ons heil ter wereld bracht, antwoord op ons hopen. Elke vogel zingt zijn lied, herders waarom zingt gij niet? Laat de citers slaan; blaast de fluiten aan: Laat de bel, laat de trom, laat de beltrom horen: Christus is geboren.

28 Vrede was het overal, wilde dieren kwamen bij de schapen in de stal en zij speelden samen. Elke vogel zingt zijn lied, herders waarom speelt gij niet? Laat de citers slaan: blaast de fluiten aan: laat de bel, laat de trom, laat de beltrom horen: Christus is geboren.


Download ppt "Kerstviering 2005 ‘Omkijken en voortuitzien’. Onuitgesproken verwachtingen Als je verwacht, papa dat ik in jouw voetspoor zal treden dat mijn leven in."

Verwante presentaties


Ads door Google