De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Schoolexamenbank vmbo Groen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Schoolexamenbank vmbo Groen"— Transcript van de presentatie:

1 Schoolexamenbank vmbo Groen
Jacob Molenaar (Toetsplaza)

2 Even voorstellen… Jacob Molenaar Zelfstandig onderwijstechnoloog
Verbonden aan Toetsplaza Deelprojectleider ICT-infrastructuur van het project Schoolexamens vmbo Groen

3 De Schoolexamenbank vmbo Groen
De Schoolexamenbank vmbo Groen is een online voorziening voor het samenstellen en delen van kwalitatief hoogwaardige schoolexamens bedoeld voor afname op papier of digitaal.

4 Kwalitatief hoogwaardig?
Database met gevalideerde examenvragen Veel informatie óver die examenvragen (metadata): eindtermen, vraagsoorten, puntentelling, afnameduur, etc. Ingebouwde toetsmatrijzen Goed beveiligd (Entree Kennisnet) Een toetsmatrijs is een hulpmiddel voor het construeren en analyseren van toetsen. Het geeft een overzicht van wat er gevraagd wordt qua inhoud en/of qua gedrag (handelingen) van de leerlingen. Het stelt de constructeurs in staat om gericht opgaven te maken of te selecteren om een toets een goede afspiegeling te laten zijn van de te toetsen kennis en vaardigheden.

5 Op papier én digitaal? Van een samengesteld schoolexamen kun je een papieren versie in Word maken Inclusief correctiemodel Maar je kunt ook een digitaal schoolexamen klaarzetten in Toetsplaza Daar hoef je als school verder niks voor te doen, behalve een PC-lokaal reserveren

6 Schoolexamens delen? Drie aspecten:
De voorbeeldschoolexamens zijn voor iedereen beschikbaar Als AOC kun je eigen schoolexamenvragen voordragen voor opname in de Schoolexamenbank vmbo Groen Samengestelde schoolexamens kun je delen met collega’s (binnen en buiten je school)

7 Welke schoolexamens? Beschikbaar in de Schoolexamenbank vmbo Groen op 1 september 2014: 2 combinatie-examens Landbouwbreed GL 2 combinatie-examens Landbouwbreed KB 2 combinatie-examens Landbouwbreed BB

8 Genoeg gepraat… Dus nu de DEMO


Download ppt "Schoolexamenbank vmbo Groen"

Verwante presentaties


Ads door Google