De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE AFVALRACE1/6 Stelling 1 Op elke Nederlander (dat zijn er ruim 16 miljoen) zijn er meer dan tien elektrische apparaten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE AFVALRACE1/6 Stelling 1 Op elke Nederlander (dat zijn er ruim 16 miljoen) zijn er meer dan tien elektrische apparaten."— Transcript van de presentatie:

1

2 DE AFVALRACE1/6 Stelling 1 Op elke Nederlander (dat zijn er ruim 16 miljoen) zijn er meer dan tien elektrische apparaten.

3 DE AFVALRACE2/6 Stelling 2 In elk huishouden liggen er gemiddeld meer dan vijf apparaten kapot in de kast.

4 DE AFVALRACE3/6 Stelling 3 Spaarlampen, LED-lampen en TL-buizen moet je apart inleveren bij de milieustraat van de gemeente.

5 DE AFVALRACE4/6 Stelling 4 Wat is waar? - Tot 30% van al het materiaal kan worden hergebruikt. - Tussen de 30% en 75% van al het materiaal kan worden hergebruikt. - Meer dan 75% van al het materiaal van ingeleverde elektrische apparaten kan worden hergebruikt.

6 DE AFVALRACE5/6 Stelling 5 80% van de grondstoffen van een spaarlamp kan worden gerecycled.

7 DE AFVALRACE6/6 Stelling 6 Recyclen is nuttig.

8 APPARATEN ONTMANTELEN Opdracht Haal je apparaat uit elkaar en sorteer de onderdelen op een voor recycling geschikte manier. Gebruik het gereedschap dat je tot je beschikking hebt.

9 RECYCLING Sorteerprincipes tijdens het recycleproces Op basis van: - visuele kenmerken - magnetisme/aantrekkingskracht - gewicht - grootte - trillingen


Download ppt "DE AFVALRACE1/6 Stelling 1 Op elke Nederlander (dat zijn er ruim 16 miljoen) zijn er meer dan tien elektrische apparaten."

Verwante presentaties


Ads door Google