De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

6Overload in krachttraining 6.1 Overload 6.1.1Definitie vanuit fysiologisch perspectief 6.1.2Definitie vanuit coördinatief perspectief 6.1.3Overload en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "6Overload in krachttraining 6.1 Overload 6.1.1Definitie vanuit fysiologisch perspectief 6.1.2Definitie vanuit coördinatief perspectief 6.1.3Overload en."— Transcript van de presentatie:

1 6Overload in krachttraining 6.1 Overload 6.1.1Definitie vanuit fysiologisch perspectief 6.1.2Definitie vanuit coördinatief perspectief 6.1.3Overload en centraal-perifeer model 6.1.4Strategieën voor de relatie specificiteit-overload 6.2 Krachtproductie in de doelbeweging en overload in krachttraining 6.2.1Overload in krachttraining van kuitspieren 6.2.2Overload in krachttraining van buikspieren 6.2.3Overload in krachttraining van spieren rond de schouder 6.2.4Brandende spieren en oneigenlijke belasting van spieren 6.3 Wetten van Newton of de wetten van motorisch leren? 6.4 Wet van variabiliteit als richtlijn 6.4.1De constraints led approach 6.4.2Variabiliteit in omgevingsfactoren 6.4.3Variabiliteit in de taak 6.4.4Variabiliteit in het organisme 6.4.5Variatie bij jeugdige en beginnende sporters

2 Overload Overload: een prikkel die een grotere belasting met zich mee brengt dan de momentane belastbaarheid 1-factor model: supercompensatie2-factor model

3 Het centraal perifeer model

4 gemiddelde specificiteit gemiddelde overload hoge specificiteit lage overload lage specificiteit hoge overload (krachttraining) veilige zones voor beginnende trainers?

5 Het centraal perifeer model De zone waar grote specificiteit aan grote overload gekoppeld lijkt te kunnen worden. Bij nader inzien is dat maar schijn.

6 overload in krachttraining? specificiteit in krachttraining?

7 Branderig gevoel duidt op verkeerd spiergebruik.

8 Tabel voor de te gebruiken weerstanden bij diverse oefeningen.

9 De constraints led approach succesvolle uitvoering mogelijk succesvolle uitvoering onmogelijk

10 De constraints led approach mogelijkheden tot variatie variatie in omgeving variatie in taak variatie in organisme

11 mogelijkheden tot variatie variatie in omgeving variatie in taak variatie in organisme

12 mogelijkheden tot variatie: variatie in organisme

13

14

15 Er is te veel alpha activiteit, omdat de te leveren kracht te hoog is ingeschat. De contractie kan niet gecorrigeerd worden. Er is veel te weinig alpha activiteit, omdat de te leveren kracht veel te laag is ingeschat. Via de gammalus wordt extra kracht toegevoegd. De correctie is echter niet voldoende, waardoor het uiteindelijke krachtniveau te laag blijft.

16 Er is te iets weinig alpha activiteit, omdat de te leveren kracht iets te laag is ingeschat. Via de gammalus wordt extra kracht toegevoegd, waardoor er uiteindelijk voldoende kracht wordt geleverd. Voorslaan waar de knie en heupstrekking goed op elkaar zijn afgestemd. Spierenen werken niet in hun maximum, maar in een goed afgestemde samenwerking met vaak submaximale krachtproductie.


Download ppt "6Overload in krachttraining 6.1 Overload 6.1.1Definitie vanuit fysiologisch perspectief 6.1.2Definitie vanuit coördinatief perspectief 6.1.3Overload en."

Verwante presentaties


Ads door Google