De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Antarctica Sateliet beeld Antarctica ligt op de Zuidpool van onze planeet. De geografie, het klimaat en het biologische evenwicht verschaffen een uniek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Antarctica Sateliet beeld Antarctica ligt op de Zuidpool van onze planeet. De geografie, het klimaat en het biologische evenwicht verschaffen een uniek."— Transcript van de presentatie:

1

2 Antarctica Sateliet beeld

3 Antarctica ligt op de Zuidpool van onze planeet. De geografie, het klimaat en het biologische evenwicht verschaffen een uniek milieu.

4

5

6

7 Antarctica heeft de laagste temperaturen op onze planeet, met waarden tot min 70°Celsius en er zijn windstoten tot 300 km per uur. Omdat het 90% van de hoeveelheid ijs van onze planeet herbergt, vormt het de grootste verswater voorraad ter wereld.

8

9

10

11

12

13 Bijna 99% van Antarctica is bedekt met een ongeveer 2500 meter dikke ijslaag, op sommige plaatsen zelfs tot 4776 meter dik. Als de ijslaag zou smelten, dan zou het water in de oceanen op aarde tot 70 meter boven het huidige niveau stijgen.

14

15

16

17

18 Antarctica functioneert als één van de "koelkasten" van de aarde, reguleert de oceaanstromen en het klimaat op aarde. Een belangrijke verandering in het milieu zou rampzalige consequenties hebben voor het weer en de weerpatronen op aarde.

19

20

21

22

23 Ondanks het gure weer heeft Antarctica een rijke fauna, die verbazingwekkend goed is aangepast aan de barre weersomstandigheden.

24

25

26

27

28 De komst van de eerste toeristen in de jaren 50 was een belangrijke reden tot bezorgdheid om het milieu op Antarctica. Er werden strikte wetten en regels opgesteld om het milieu te beschermen tegen de bezoekers. Zo werden er verboden gebieden aangewezen om een veilige afstand te bewaren tot de in het wild levende dieren. De dieren mogen niet gevoerd of aangeraakt worden en er is strenge controle op het laten slingeren van afval.

29

30

31

32

33

34 Gedurende de zomermaanden (met een piek in januari) is er bijna 24 uur per dag daglicht, terwijl in de winter de dagen het grootste deel van de 24 uur half verlicht zijn.

35

36

37

38

39 Images: Hans Rieteco Thomas Kunz Veronique Soulier Thorsten Bübelbergusex Christa and Berd Zeitl J. Ens J Lowrence Han Wilhem Prech Uwe Möokelmann

40 Music: Royal Philharmonic Aria di amore ( Tosca ) Conducted and arranged by Luis de Cobos from Spain. Created by: Manuel, Mérida, Yucatán, México. English Version: P@blosonic, Las Vegas NV, USA Dutch Version: Intair.nl, Almere The Netherlands


Download ppt "Antarctica Sateliet beeld Antarctica ligt op de Zuidpool van onze planeet. De geografie, het klimaat en het biologische evenwicht verschaffen een uniek."

Verwante presentaties


Ads door Google