De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Gelicentieerd onder de Creative Commons Attribution-Non Commercial-NoDivs Licentie Leg mijn blaas.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Gelicentieerd onder de Creative Commons Attribution-Non Commercial-NoDivs Licentie Leg mijn blaas."— Transcript van de presentatie:

1 Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Gelicentieerd onder de Creative Commons Attribution-Non Commercial-NoDivs Licentie Leg mijn blaas het zwijgen niet neemt deel aan:

2 Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Gelijke sanitaire rechten: ook voor vrouwen Voor mannen worden er in de publieke ruimte regelmatig urinoirs voorzien, terwijl voor vrouwen sanitaire voorzieningen vaak ontbreken. Nochtans maken zij dubbel zo lang gebruik van toiletten. Daarenboven benutten mannen dan nog niet altijd deze faciliteiten, maar bezondigen zij zich nog steeds in groten getale én zichtbaarder in de publieke ruimte aan wildplassen. Wildplassen, wat tot heden als een mannenzaak werd beschouwd, blijkt uit een recente bevraging óók een vrouwenzaak te zijn. De resultaten van dit onderzoek zijn recent gepubliceerd in het vaktijdschrift Ethiek en Maatschappij (2005, jaargang 8/4: 50-82), en eveneens te vinden op http://users.telenet.be/plasactie.http://users.telenet.be/plasactie Helaas kunnen wildplassende vrouwen niet zo gemakkelijk wegvluchten, is hun gedrag maatschappelijk minder getolereerd, etc wat onder meer zou kunnen verklaren waarom ze goed verborgen plaatsen opzoeken. Zij kunnen immers niet alleen een boete voor wildplassen oplopen, maar daarenboven ook één voor openbare zedenschennis. Ook het beboeten van het wildplassen voor man en vrouw discrimineert de vrouwen dubbel. Enerzijds hebben de meeste steden véél minder sanitaire voorzieningen voor hen, en anderzijds is de pakkans voor een wildplassende vrouw véél groter. In kunstfoto's en reclamefolders worden de vrouwelijke konten, billen en borstenwel bewonderd en geprezen. Wanneer een stukje van diezelfde kont bij het wildplassen in de publieke ruimte zichtbaar wordt, wordt moord en brand geschreeuwd. Afbeeldingen van weerloze, gewillige naakte vrouwen die getemd zijn in een foto, schilderij of beeldhouwwerk zijn wel gegeerd, maar hoe is het gesteld met een actieve functioneel naakte vrouw? Dienen vrouwen even vooruitziend als schildpadden, met een toilet op hun rug te lopen? Of wordt van hen verwacht om hun plasmomenten te plannen en zich slechts binnen een beperkte actieradius van de bestaande toiletten te begeven, zoals véél vrouwen nu doen? Het is ongelooflijk dat we moeten vaststellen dat in de 21ste eeuw zelfs nog op dit niveau een fundamentele ongelijkheid bestaat tussen vrouw en man.

3 Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Een rij wachtende mannen

4 Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Niet gewacht!

5 Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Intolerantie voor functioneel naakte billen?

6 Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Tolerantie voor esthetisch naakte billen?

7 Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems

8

9 Een kruiswaardige situatie

10 Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Tot hoever gaan we ons aanpassen?

11 Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Tot zover?

12 Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Vrouwen plannen hun plasroute in stad

13 Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Oneindig zelfvoorzienend!

14 Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems

15

16


Download ppt "Leg mijn blaas het zwijgen niet op foto: Freddy Willems Gelicentieerd onder de Creative Commons Attribution-Non Commercial-NoDivs Licentie Leg mijn blaas."

Verwante presentaties


Ads door Google