De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bij het ROW-systeem wordt gebruik gemaakt van elektrolyse van water. Wat is elektrolyse en wat heeft het voor nut? Elektrolyse =de ontleding van scheikundige.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bij het ROW-systeem wordt gebruik gemaakt van elektrolyse van water. Wat is elektrolyse en wat heeft het voor nut? Elektrolyse =de ontleding van scheikundige."— Transcript van de presentatie:

1

2 Bij het ROW-systeem wordt gebruik gemaakt van elektrolyse van water. Wat is elektrolyse en wat heeft het voor nut? Elektrolyse =de ontleding van scheikundige verbindingen door middel van elektriciteit. Elektrolyse van water: 2H 2 O+energie  2H 2 +O 2 Oftewel: 2 moleculen water worden ontleed in  2 moleculen waterstof(gas)  1 molecuul zuurstof(gas)

3

4 Als je waterstof en zuurstof weer bij elkaar voegt, komt er veel energie vrij. Dit heet verbranding. 2H 2 +O 2  2H 2 O+energie Het waterstof (H 2 ) en de zuurstof (O 2 ) heb je verkregen met elektrolyse. Het waterstof verbindt zich met de zuurstof en er ontstaat dan water. Dit noem je verbranding. Bij deze verbranding komt energie vrij.

5 Deze energie gebruiken we om de voertuigen op te laten rijden.

6 Waarom is het ROW-systeem beter dan accu’s? Er zijn 3 belangrijke redenen:  accu’s zijn zwaar en nemen veel ruimte in beslag  dat kost extra energie, die je niet meer kunt gebruiken om mee vooruit te komen  accu’s bevatten milieugevaarlijke stoffen  accu’s moet je steeds opladen (en dat is onhandig)

7 Elk huishouden heeft het toestel van Hoffman, zodat iedereen op waterstof en zuurstof kan rijden. Het waterstof kan iedereen zelf produceren (in poedervorm), de zuurstof kan gewoon uit de lucht worden gehaald tijdens het rijden. Toch zijn er nog steeds pompstations. Soms moet je immers lange afstanden rijden, en dan kun je nooit genoeg waterstof meenemen.

8


Download ppt "Bij het ROW-systeem wordt gebruik gemaakt van elektrolyse van water. Wat is elektrolyse en wat heeft het voor nut? Elektrolyse =de ontleding van scheikundige."

Verwante presentaties


Ads door Google