De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samenwerking met andere bibliotheken. 1. Ga naar www.phl.be en klik op “quick links”.www.phl.be PHL-catalogus.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samenwerking met andere bibliotheken. 1. Ga naar www.phl.be en klik op “quick links”.www.phl.be PHL-catalogus."— Transcript van de presentatie:

1 Samenwerking met andere bibliotheken

2 1. Ga naar www.phl.be en klik op “quick links”.www.phl.be PHL-catalogus

3 2. Kies “Bibliotheek” PHL-catalogus

4 3. Klik op “Catalogus” PHL-catalogus

5 Via de PHL-catalogus kun je naast het volledige aanbod van de PHL-bib raadplegen, ook dat van de PBL of andere bibliotheken aangesloten op BibliotheekNET Limburg zien. Met de gratis lezerskaart kan je in al deze bibliotheken boeken, cd’s en dvd’s ontlenen. In de PBL (aan het Kolonel Dusartplein) kun je met je laptop gratis op internet.

6 PBL Zoeken in de PBL-catalogus kan op vrije tekst, maar via ‘uitgebreid zoeken’ ook op verschillende criteria.

7 PBL Je kunt direct zien of een boek aanwezig is of niet.

8 PBL Wil je het boek reserveren? Klik links in het menu. Het pop-upscherm verschijnt en daarin vul je de nodige gegevens in (hiervoor heb je je lidkaart nodig).

9 BiLi.be Via deze catalogus kun je ook alle andere bibliotheken raadplegen.

10 BiLi.be Kies de gemeente naar keuze op de kaart of klik op ‘alle Limburgse bibliotheken’ om in alle mogelijke bibliotheken van het net te zoeken. Daarnaast kun je de catalogi van de provinciale diensten bekijken (zie volgende slides).

11 Provinciale diensten Twee voorbeelden die interessant zijn voor PHL-studenten zijn de catalogi van de Centrale Administratieve Bibliotheek Provinciehuis en het Educatief Centrum.

12 CAB Via de catalogus van de Centrale Administratieve Bibliotheek Provinciehuis vind je onder meer gedrukte staatsdata en andere parlementaire verhandelingen. PHL-studenten Rechtspraktijk kunnen in deze bibliotheek de vakliteratuur raadplegen. Deze is gelegen in het Provinciehuis (vlakbij Kinepolis; zie plannetje verderop in deze ppt).

13 Educatief centrum Via de catalogus van Educatief Centrum kun je rondneuzen in een grote collectie aan didactisch materiaal. De PHL-studenten Education en Healthcare kunnen in dit centrum vakinformatie raadplegen en/of spelmaterialen ontlenen. In de volgende slides volgt meer informatie over dit gespecialiseerd leermiddelencentrum.

14 Bij het Educatief Centrum van Provincie Limburg kun je allerlei educatieve materialen en methodieken (bv. bordspellen, dvd’s, prenten en boeken) ontlenen. Bovendien adviseren de medewerkers je graag over het gebruik van deze materialen. Ook via www.educatiefcentrum.info kom je in de catalogus www.educatiefcentrum.info Elke medewerker heeft een eigen expertise: NT2 taalontwikkeling interculturalisering welbevinden wereldburgerschap opvoeding gezondheid Educatief centrum

15 In deze catalogus zoek je best op alle woorden (dit is veel ruimer dan thema) of specifiek op materiaalsoort. Let op: als je materiaalsoort kiest, wordt altijd gevraagd om een pop-up toe te staan. Als je dit doet, kun je de gewenste soort(en) aanklikken. Vervolgens krijg je enkel de resultaten die je gevraagd hebt. Klik erop voor meer informatie. Educatief centrum

16 Uitlenen bij het Educatief Centrum is gratis, maar bij sommige materialen wordt er een waarborg gevraagd. De uitleentermijn is 4 weken (verlengen tot 8 weken maximum). Vraag voor een snelle werking best op voorhand een lidkaartje aan door naam, voornaam, geboortedatum (dd/mm/jjjj), adres en e-mailadres te sturen naar educatiefcentrum@limburg.be.educatiefcentrum@limburg.be Meer info of reservaties: Universiteitslaan 1 3500 Hasselt 011 23 82 44 N.B. op de site staan de precieze instructies om tot het Provinciehuis te geraken! Educatief centrum

17 Veel succes met je zoekopdrachten, en aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie. PHL-bibliotheek 011/238701 Succes


Download ppt "Samenwerking met andere bibliotheken. 1. Ga naar www.phl.be en klik op “quick links”.www.phl.be PHL-catalogus."

Verwante presentaties


Ads door Google