De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in

Verwante presentaties


Presentatie over: "Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in"— Transcript van de presentatie:

1 Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
hun midden neer en zei: ‘Ik verzeker jullie: als je niet verandert en wordt als een kind, dan zul je het koninkrijk van de hemel zeker niet binnengaan. Wie zichzelf vernedert en wordt als dit kind, die is de grootste in het koninkrijk van de hemel. En wie in mijn naam één zo’n kind bij zich opneemt, neemt mij op. Wie een van de geringen die in mij geloven van de goede weg afbrengt, die kan maar beter met een molensteen om zijn nek in zee geworpen worden en in de diepte verdrinken.

2 Matteus 18: 6 Wie een van de geringen die in mij geloven van de goede weg afbrengt, die kan maar beter met een molensteen om zijn nek in zee geworpen worden en in de diepte verdrinken. Wie geloven er in Jezus? Wie zijn er op de goede weg? DE KINDEREN!!!

3 5% van de volwassenen maakte die keuze na hun 25ste.
Van alle evangelische christenen die nu in de kerk zitten, en ook nog eens actief betrokken zijn, is het grootste gedeelte voor hun 15e al tot geloof gekomen. 80 % van alle gelovige volwassenen hier hebben voor hun 15e een keuze voor Jezus gemaakt. 15% van alle volwassenen hier hebben die keuze tussen hun 15e en 25ste jaar gedaan. 5% van de volwassenen maakte die keuze na hun 25ste.

4 Satan weet hoe belangrijk kinderen zijn.
Hij richt zich met veel succes op onze kinderen. Hij maak van afgoderij iets leuks, iets onschuldigs. Denk bijvoorbeeld een aan de films van Harry Potter

5 Hij moedigt ze aan door 'leuke' liedjes.
Bijvoorbeeld de meidengroep K3 met minirokjes en teksten als: 'Ik wil jou jij wil mij Ik weet een plekje waar ze ons niet vinden Jij mag me verslinden Doe het heel zachtjes Geen kreetjes en geen lachjes Heel zachtjes Ik wil jou jij wil mij Slaap nu maar zacht en laat je ramen open Ik kom er aangeslopen Doe het heel zachtjes Geen kreetjes en geen lachjes Heel zachtjes'

6 Er is genoeg te vinden!

7 Neem je kind mee in je eigen persoonlijke relatie met God!
# Mogen de kinderen er getuigen van zijn als we bidden? # Vertellen we onze kinderen wat we hebben mee gemaakt met God? # Geloven we dat Gods Geest ook door hun leven kan werken? En als je dat dan geloof leg je dit soort dingen dan ook uit aan je kind?

8 Wij willen het onze kinderen niet onthouden,
Psalm 78: 4- 7 Wij willen het onze kinderen niet onthouden, wij zullen het aan het komende geslacht vertellen van de roemrijke, krachtige daden van de Heer, van de wonderen die Hij heeft gedaan. Hij stelde een richtlijn vast voor Jacob en kondigde in Israel een wet af. Onze voorouders gaf Hij de opdracht die aan hun kinderen te leren. Zo zou het volgende geslacht ervan weten, en zij die nog geboren moesten worden, zouden het weer aan hun kinderen vertellen. Dan zouden zij op God vertrouwen, Gods grote daden niet vergeten en zich richten naar Zijn geboden.

9 Nogmaals: Kinderen leren door wat ze horen, wat ze zien en wat ze (mogen) doen.

10 Matteus 21: De hogepriesters en de schriftgeleerden zagen welke wonderen hij verrichtte en hoorden de kinderen in de tempel ‘Hosanna voor de Zoon van David!’ roepen, en ze waren hoogst verontwaardigd. Ze gingen hem vragen: ‘Hoort u wat ze zeggen?’ En Jezus antwoordde hun: ‘Jazeker! Hebt u dan nooit gelezen: “Door de mond van kinderen en zuigelingen hebt u zich een loflied laten zingen”?’ Zo liet hij hen staan, en hij ging de stad uit, naar Betanië, waar hij de nacht doorbracht. (Psalm 8:2 met de stemmen van kinderen en zuigelingen bouwt u een macht op tegen uw vijanden om hun wraak en verzet te breken.)

11 Filmpje

12 Tot slot: Neem kinderen, ook hele jonge kinderen, serieus verdiep je in hun wereld. Zoek goede alternatieven voor het reguliere mediageweld. Wees bereid om hier geld voor uit te geven. Betrek je kind bij je eigen geloofsleven. Geef je kind genoeg geestelijk voedsel. Zegen je kind iedere dag.

13

14

15


Download ppt "Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in"

Verwante presentaties


Ads door Google