De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In het centrum van de gemeente Meulebeke is de St.-Amandusschool gelegen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "In het centrum van de gemeente Meulebeke is de St.-Amandusschool gelegen."— Transcript van de presentatie:

1 In het centrum van de gemeente Meulebeke is de St.-Amandusschool gelegen.

2 195 kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar gaan er met veel plezier naar hun sportieve gezonde school!

3 De directie is Katty Rosseel. De turnleerkracht is Corinne Vanhollebeke.

4 De school beschikt over een eigen sportzaal.

5 De speelplaats is een sportieve uitdaging voor de kinderen: klimtoren basketring spelemmers hinkelperken steltlopen dansen voetballen

6 Het spelemmersysteem vult de sportieve vrije momenten zinvol in.

7  Er zijn ruimtes (gekleurde hokken) op de speelplaats voorzien om te spelen.  Voor iedere ruimte is er een spelemmer.  De groene of rode vlag bepaalt of er met het emmersysteem mag worden gespeeld.  De Leerkracht van toezicht bepaalt de kleur van de vlag.

8 Doelstellingen:  minder pestgedrag op de speelplaats;  kinderen krijgen meer nieuwe uitdagingen om te spelen;  kinderen meer en anders laten bewegen;  respect voor materiaal;  sociale vaardigheden beter laten ontwikkelen.

9 Duidelijke afspraken worden gemaakt, zowel met de leerkrachten als met de leerlingen:  in elke emmer zit een afsprakenfiche waar de leerlingen zich moeten aan houden;  een algemeen afsprakenoverzicht hangt uit op de speelplaats voor de leerkrachten.

10 Het gezondheids- en bewegingsbeleid is sedert enkele jaren een vaste waarde op school:

11  het water- en drankenaanbod is goed uitgewerkt;  gezonde maaltijden op school;  gezonde tussendoortjes is een must!  water drinken in de klas. Ja dat mag!!  bewegingstussendoortjes worden in de klas dagelijks uitgeoefend;  regenboogmomenten.

12 Het regenboogmoment: jaarlijks wordt er een thema gekozen.

13 Via het regenboogmoment komt er maandelijks één aspect van het thema aan bod.

14 De voorstelling van het nieuwe moment gebeurt 1x/maand op vrijdagnamiddag, door 2 leerkrachten. De hele maand is dan in teken van dat regenboogmoment.

15 Bewegen is steeds opgenomen in het moment. Schooljaar 2007-2008 was ‘Gezondheid’ het thema. Het is sedert dat moment dat er een geïntegreerd voedings-& bewegingsbeleid op school is uitgewerkt. Vorig jaar was ‘Waarden’ het centrale thema. Dit schooljaar wordt er gewerkt rond taal ‘Breng je verhaal in klare taal’. Start to run for Kids: zondagvoormiddag o.l.v. 3 leerkrachten.

16 Met dank aan directie en schoolteam: Meer info betreffende het project: sint.amandus.directie@scarlet.be www.sintamandusmeulebeke.be sint.amandus.directie@scarlet.be


Download ppt "In het centrum van de gemeente Meulebeke is de St.-Amandusschool gelegen."

Verwante presentaties


Ads door Google