De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In het centrum van de gemeente Meulebeke is de St.-Amandusschool gelegen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "In het centrum van de gemeente Meulebeke is de St.-Amandusschool gelegen."— Transcript van de presentatie:

1 In het centrum van de gemeente Meulebeke is de St.-Amandusschool gelegen.

2 195 kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar gaan er met veel plezier naar hun sportieve gezonde school!

3 De directie is Katty Rosseel. De turnleerkracht is Corinne Vanhollebeke.

4 De school beschikt over een eigen sportzaal.

5 De speelplaats is een sportieve uitdaging voor de kinderen: klimtoren basketring spelemmers hinkelperken steltlopen dansen voetballen

6 Het spelemmersysteem vult de sportieve vrije momenten zinvol in.

7  Er zijn ruimtes (gekleurde hokken) op de speelplaats voorzien om te spelen.  Voor iedere ruimte is er een spelemmer.  De groene of rode vlag bepaalt of er met het emmersysteem mag worden gespeeld.  De Leerkracht van toezicht bepaalt de kleur van de vlag.

8 Doelstellingen:  minder pestgedrag op de speelplaats;  kinderen krijgen meer nieuwe uitdagingen om te spelen;  kinderen meer en anders laten bewegen;  respect voor materiaal;  sociale vaardigheden beter laten ontwikkelen.

9 Duidelijke afspraken worden gemaakt, zowel met de leerkrachten als met de leerlingen:  in elke emmer zit een afsprakenfiche waar de leerlingen zich moeten aan houden;  een algemeen afsprakenoverzicht hangt uit op de speelplaats voor de leerkrachten.

10 Het gezondheids- en bewegingsbeleid is sedert enkele jaren een vaste waarde op school:

11  het water- en drankenaanbod is goed uitgewerkt;  gezonde maaltijden op school;  gezonde tussendoortjes is een must!  water drinken in de klas. Ja dat mag!!  bewegingstussendoortjes worden in de klas dagelijks uitgeoefend;  regenboogmomenten.

12 Het regenboogmoment: jaarlijks wordt er een thema gekozen.

13 Via het regenboogmoment komt er maandelijks één aspect van het thema aan bod.

14 De voorstelling van het nieuwe moment gebeurt 1x/maand op vrijdagnamiddag, door 2 leerkrachten. De hele maand is dan in teken van dat regenboogmoment.

15 Bewegen is steeds opgenomen in het moment. Schooljaar was ‘Gezondheid’ het thema. Het is sedert dat moment dat er een geïntegreerd voedings-& bewegingsbeleid op school is uitgewerkt. Vorig jaar was ‘Waarden’ het centrale thema. Dit schooljaar wordt er gewerkt rond taal ‘Breng je verhaal in klare taal’. Start to run for Kids: zondagvoormiddag o.l.v. 3 leerkrachten.

16 Met dank aan directie en schoolteam: Meer info betreffende het project:


Download ppt "In het centrum van de gemeente Meulebeke is de St.-Amandusschool gelegen."

Verwante presentaties


Ads door Google