De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De sleutel(s) van het koninkrijk van God. Thema: Jij hebt zelf de sleutel in handen. Ef. 2:20: Gods kerk is gebouwd op het fundament van de apostelen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De sleutel(s) van het koninkrijk van God. Thema: Jij hebt zelf de sleutel in handen. Ef. 2:20: Gods kerk is gebouwd op het fundament van de apostelen."— Transcript van de presentatie:

1 De sleutel(s) van het koninkrijk van God

2 Thema: Jij hebt zelf de sleutel in handen. Ef. 2:20: Gods kerk is gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten! Alle apostelen hebben een sleutelpositie: wat zij bindend verklaren, daaraan zijn we gebonden. Op één lijn met de wetsleraars in Israël. Dus (1): gehoorzame Bijbeluitleg opent Gods koninkrijk (als met een sleutel) en aan die uitleg ben je gebonden.

3 De sleutel(s) van het koninkrijk van God Maar: de joodse wetsleraars waren geen goede Bijbeluitleggers, Jezus bestraft hen. Wee jullie wetgeleerden, want jullie hebben de sleutel tot de kennis weggenomen; zelf zijn jullie niet binnengegaan, anderen die binnen wilden gaan hebben jullie tegengehouden (Luc. 11:52). Sleutel = toegang. Niet toegang tot kennis maar toegang tot het koninkrijk.

4 De sleutel(s) van het koninkrijk van God Jezus zegt: de sleutel of toegang tot God is de sleutel van de kennis’. D.w.z.: alleen door (geloofs)kennis kom je bij God. Sleutel van de kennis is dus: de sleutel die uit kennis bestaat! Dus (2): Binnengaan in Gods rijk is je eigen geloofskeus, niemand dan alleen jijzelf beslist daarover.

5 De sleutel(s) van het koninkrijk van God Daarom: geen twee maar één sleutel! En dus ook geen menselijke autoriteiten die over jouw toegang tot het koninkrijk beslissen. ‘Priesterschap van alle gelovigen’! Matt. 18: geen kerkenraad of ouderlingen, wel de gemeente die een oordeel uitspreekt. Zorg voor elkaars redding, schuif dat niet naar de bijzondere ambtsdragers.

6 De sleutel(s) van het koninkrijk van God En de preken: de sleutel ligt in uw eigen hand (de sleutel van de kennis immers). Samenvattend: -Gehoorzame Bijbeluitleg is bindend en opent Gods koninkrijk (de sleutel) -Binnengaan in Gods rijk is je eigen geloofskeus, niemand dan alleen jijzelf beslist daarover (de sleutel die kennis heet).


Download ppt "De sleutel(s) van het koninkrijk van God. Thema: Jij hebt zelf de sleutel in handen. Ef. 2:20: Gods kerk is gebouwd op het fundament van de apostelen."

Verwante presentaties


Ads door Google