De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De sleutel(s) van het koninkrijk van God

Verwante presentaties


Presentatie over: "De sleutel(s) van het koninkrijk van God"— Transcript van de presentatie:

1 De sleutel(s) van het koninkrijk van God

2 De sleutel(s) van het koninkrijk van God
Thema: Jij hebt zelf de sleutel in handen. Ef. 2:20: Gods kerk is gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten! Alle apostelen hebben een sleutelpositie: wat zij bindend verklaren, daaraan zijn we gebonden. Op één lijn met de wetsleraars in Israël. Dus (1): gehoorzame Bijbeluitleg opent Gods koninkrijk (als met een sleutel) en aan die uitleg ben je gebonden.

3 De sleutel(s) van het koninkrijk van God
Maar: de joodse wetsleraars waren geen goede Bijbeluitleggers, Jezus bestraft hen. Wee jullie wetgeleerden, want jullie hebben de sleutel tot de kennis weggenomen; zelf zijn jullie niet binnengegaan, anderen die binnen wilden gaan hebben jullie tegengehouden (Luc. 11:52). Sleutel = toegang. Niet toegang tot kennis maar toegang tot het koninkrijk.

4 De sleutel(s) van het koninkrijk van God
Jezus zegt: de sleutel of toegang tot God is de sleutel van de kennis’. D.w.z.: alleen door (geloofs)kennis kom je bij God. Sleutel van de kennis is dus: de sleutel die uit kennis bestaat! Dus (2): Binnengaan in Gods rijk is je eigen geloofskeus, niemand dan alleen jijzelf beslist daarover.

5 De sleutel(s) van het koninkrijk van God
Daarom: geen twee maar één sleutel! En dus ook geen menselijke autoriteiten die over jouw toegang tot het koninkrijk beslissen. ‘Priesterschap van alle gelovigen’! Matt. 18: geen kerkenraad of ouderlingen, wel de gemeente die een oordeel uitspreekt. Zorg voor elkaars redding, schuif dat niet naar de bijzondere ambtsdragers.

6 De sleutel(s) van het koninkrijk van God
En de preken: de sleutel ligt in uw eigen hand (de sleutel van de kennis immers). Samenvattend: Gehoorzame Bijbeluitleg is bindend en opent Gods koninkrijk (de sleutel) Binnengaan in Gods rijk is je eigen geloofskeus, niemand dan alleen jijzelf beslist daarover (de sleutel die kennis heet).


Download ppt "De sleutel(s) van het koninkrijk van God"

Verwante presentaties


Ads door Google