De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verwante presentaties

Presentatie over: "Zaalseizoen 2012-2013 Info avond Zaalleiders. Opzet reguliere zaalcompetitie 8/9, 15/16 dec en van 5/6 jan – 9/10 feb Speeltijden:zaterdag tussen 9.00."— Transcript van de presentatie:

1 Zaalseizoen 2012-2013 Info avond Zaalleiders

2 Opzet reguliere zaalcompetitie 8/9, 15/16 dec en van 5/6 jan – 9/10 feb Speeltijden:zaterdag tussen 9.00 – 21.00 uur zondag tussen 9.00 – 19.00 uur D-teams in jan/feb – rekening gehouden met Open Dagen middelbare scholen 12 wedstrijden in 6 speeldagen (za- of zondag); Per dag: 2 wedstrijden in blokvorm Wedstrijd = 30 minuten zonder rust. Scheidsen wisselen halverwege. Lunet is voor het overgrote deel thuishal van Naarden. ZDMA/B/C en ZJDA zaalleiding in andere hallen.

3 Blokwedstrijden 1 wedstrijdblok = 3 wedstrijden (a-b, c-b, a-c) In thuishal is Naarden = a LET OP in wedstrijdschema in LISA: in Lunet: a-b en c-a staan bij elkaar, b-c apart vermeld bij ‘zaalblok’ 08-12-20129:0018325Naarden MC2Gooische MC3De Lunethal 1Naarden MC2 08-12-20129:4018346Zeewolde MC2Gooische MC3De Lunethal 1Naarden MC2 08-12-201210:2018339Naarden MC2Zeewolde MC2De Lunethal 1Naarden MC2 wed.datumaanvangwed.nr.thuisteamuitteamaccommo datie veldzaalleiding 08-12-20129:0018325Naarden MC2Gooische MC3De Lunethal 1Naarden MC2 08-12-201210:2018339Naarden MC2Zeewolde MC2De Lunethal 1Naarden MC2 zaalblok 08-12-20129:4018346Zeewolde MC2Gooische MC3De Lunethal 1Naarden MC2

4 Opzet zaalcompetitie Topklasse Voor JC1, JD1: Ook: 8/9, 15/16 dec en van 6 jan – 9/10 feb 8 wedstrijden – 4 blokken van 4 uur Wedstrijd = 2x 20 minuten met 5 min. pauze (in één uur). Scheidsen wisselen in de rust. * Alle teams moeten voor alle wedstrijden 1 scheidsrechter aanleveren. Lunet is voor JB1 en JC1 thuishal.

5 Opzet zaalcompetitie Topklasse Voor JA1: Ook: 8/9, 15/16 dec en van 5/6 jan – 9/10 feb Losse wedstrijden (geen blokvorm) 4 wedstrijddagen in centrale hal. (Olympos) Scheidsrechters toegewezen door de Bond

6 THUISHAL-ZAALLEIDING Eerste wedstrijd start 9.00 uur. Zaalhockeycie aanwezig om op te starten. Lunet: krat met belangrijke dingen Andere thuishallen: tas met o.a. wedstrijdformulieren Zaalleiding in alle thuishallen verantwoordelijk voor de goede gang van zaken.

7 Zaalleiding Krat Map: - wedstrijdformulieren - onregelmatigheden formulier - uitleg scorebord - reglement - contactgegevens per team - scheidsrechters, kaartnummers EHBO:verbanddoos, icepack in de vriezer bij horeca Scheidsrechters: fluitjes, gele, rode kaarten etc. Ballen en zaalhockeyriempjes HCN boek

8 Materiaal in de hal Zaalstick Schone schoenen die geen strepen geven Zaalhandschoen Bitje en scheenbeschermers Keepers: - shirt in afwijkende kleur - riempjes ZONDER metalen gespen te verkrijgen bij Floor van Wingerden, via keepersspullen@hcnaarden.nl. keepersspullen@hcnaarden.nl Geen zaalriempjes = niet keepen (geldt voor Naarden- en andere teams!) In dat geval vliegende keep. Sets met reserveriempjes zitten in krat in de Lunet (verkopen aan elders € 15,-)

9 Tijdsindeling blokken Je hebt 40 min. voor een wedstrijd van 30 minuten (geen pauze) -5 min5 minuten voor starttijd : klok op 3 minuten -2 minBij zoemersignaal: zaalleiding: tijd instellen op 30 minuten spelers + scheidsen opstellen; 0 minBij fluitsignaal scheidsrechter; op start drukken 15 minwaarschuw scheidsen voor wissel (dood moment!) 30 minfluitsignaal – EINDE wedstrijd zet klok op 8 minuten (2 minuten voor volgende wedstrijd) KORTOM ER IS WEINIG TIJD VOOR UITLOOP!!!

10 Wedstrijdformulieren zaal Algemeen: zaalleiding levert wedstrijdformulier -origineel blijft bij zaalleiding -kopie voor thuisspeler (1 st genoemd) -kopie voor uitspeler Bij thuishalwedstrijden: Wedstrijdformulieren voor in map (basisgegevens reeds ingevuld) - origineel + 1 kopie blijven in Lunet (van thuisspeler) - 1 kopie mee met tegenstander

11 Wedstrijdsecretariaat Laatste zaalleiding HC Naarden op zondag: - inleveren wedstrijdformulieren + krat bij Pauline van Kleeff (de Graaff) Vermeerlaan 6 (tussen Rembrandtlaan en Jan Steenlaan ) 1412 JX Naarden (tel 035-6950970) NB; soms leveren managers kopieën van uitwedstrijden bij zaalleiding in Lunet af = ok Opbergen voorin de map. LET OP: niet bij receptie maar in de zaal bij zaalleiding

12 Introductiefilmpje zaalleiding http://www.youtube.com/watch?v=b52BSEH8MWg&ytsession=DzHuErrtABdjjfX1s1qR71M- 7BP_jUqZTaS5p4E1qnIqIENfM5TUjCPYj7oRdYtoikgcXVsyhxzBvcsPG_3i42eRqW0SvlmmiWJ3pdXOCvTuoX8n1HeuRnvp OnTxxs7wuHchetq5KyERVWYfImH8_gbbNRgJlk4Tq5- cSdgaO2yypJSdGAXYSnKx2dlLlOzYMeZp6DOkyOgq5F0Ezyk_yk29p4F7Cny4hzl3uRSwvcwhttp://www.youtube.com/watch?v=b52BSEH8MWg&ytsession=DzHuErrtABdjjfX1s1qR71M- 7BP_jUqZTaS5p4E1qnIqIENfM5TUjCPYj7oRdYtoikgcXVsyhxzBvcsPG_3i42eRqW0SvlmmiWJ3pdXOCvTuoX8n1HeuRnvp OnTxxs7wuHchetq5KyERVWYfImH8_gbbNRgJlk4Tq5- cSdgaO2yypJSdGAXYSnKx2dlLlOzYMeZp6DOkyOgq5F0Ezyk_yk29p4F7Cny4hzl3uRSwvcw

13 Instructies zaalleiding – KNHB (1) is ouder dan 18 jaar en bestaat bij voorkeur uit 2 personen is minimaal een half uur voor aanvang van hun eerste wedstrijd aanwezig (geldt vooral voor zaalleiders van 1 e blok op zaterdag en zondag) neemt contact op met de zaalbeheerder, zodat beiden weten bij wie ze moeten zijn in geval van moeilijkheden, krijgt informatie over evt. bijzondere regels die in de hal gelden en laat zich informeren over de werking van het eventueel aanwezige elektronische scorebord. De zaalleiding stelt vervolgens de teams op de hoogte van de regels. vervult geen andere functie dan zaalleiding. Zij fluiten en/of coachen dus zelf niet. controleert bij aanvang de speelvloer en alle beschikbare kleedkamers op eventuele reeds aanwezige schade. Bij constatering van schade moet dit onmiddellijk aan de zaalbeheerder gemeld worden. is verantwoordelijk voor het in orde brengen van het speelveld (balken, doelen, spelers- en strafbank). De spelers zijn verplicht hierbij hun medewerking te verlenen. (zie instructies coaches/managers) is verantwoordelijk voor het op tijd beginnen en eindigen van de wedstrijden, dit om uitloop te voorkomen (de zaalleiding is hier dus voor verantwoordelijk en niet de scheidsrechters)

14 Instructies zaalleiding – KNHB (2) zal tijdens de wedstrijd de tijd in principe niet stil zetten, ook al wordt daar vanuit spelers of scheidsrechters om gevraagd. Mocht de wedstrijd heel tijdig zijn begonnen, dan heb je wel enige speling en kun je wel even stoppen maar wees daar voorzichtig mee. Scheidsrechters: Senioren: ieder team levert 1 scheidsrechter (tenzij er bondsscheidsrechters zijn) Jeugd / topklasse: Ieder team levert 1 scheidsrechter, tenzij er bondscheidsrechters zijn (JA1) Jeugd / overige teams: vereniging die zaalleiding heeft levert 2 scheidsrechters. Indien er geen of te weinig scheidsrechters zijn, dan moet dit vermeld worden op het wedstrijdformulier. Indien een team te laat komt, vermeldt de zaalleiding op het wedstrijdformulier welk team te laat kwam en hoeveel minuten na het vastgestelde aanvangstijdstip de wedstrijd is begonnen. De zaalleiding bepaalt of daar ruimte voor is, anders geldt: te laat komen opdagen van het team = niet spelen. Na de wedstrijd vult men alleen nog de uitslag in (wedstrijd duurt min. 15 minuten!) Bij het niet komen opdagen van een team wordt dit vermeld op het wedstrijdformulier. Er wordt geen uitslag voor de desbetreffende wedstrijd ingevuld. De uitslag van de wedstrijd wordt bepaald conform het bondsreglement.

15 Instructies zaalleiding – KNHB (3) Moet jeugdteams de toegang tot de zaal weigeren die zonder volwassen begeleiding zijn. levert het wedstrijdformulier en de wedstrijdbal aan een van de scheidsrechters en spreekt af dat deze de bal teruggeeft. (anders ben je hem kwijt!). Neemt voor aanvang van de wedstrijd de scheidsrechterskaarten in ontvangst van de scheidsrechters en zorgt ervoor dat de nummers op het wedstrijdformulier vermeld worden. Hebben ze kun kaart niet bij zich: zie lijst met kaartnummers in de map. zorgt ervoor dat alle informatie is ingevuld op het wedstrijdformulier (denk ook aan NAW gegevens bij een rode of gele kaart!) controleert voor aanvang van iedere wedstrijd de uitrusting van alle spelers inclusief de keeper. De keepers dienen een afwijkende kleur shirt te dragen. In alle zalen zijn zaallegguards met klittenband of plastic gespen verplicht. Afplakken van ijzeren gespen is NIET toegestaan. Iedere speler dient te spelen in zijn of haar clubtenue en met een zaalhockeystick. ziet erop toe dat op iedere bank maximaal 6 wisselspelers en 4 volwassen begeleiders zitten. Spelers die niet op het wedstrijdformulier staan, mogen niet op de bank plaatsnemen. Dit geldt ook voor kleine kinderen en mini’s van de week.

16 waarschuwt scheidsrechters na 15 min. zodat deze van kant wisselen. houdt de straftijd bij van spelers die tijdelijk of definitief verwijderd zijn. De opgelegde straftijd gaat pas in nadat de speler zich gemeld heeft. Hij geeft het teken wanneer de straftijd verstreken is. Verwijderde spelers zitten naast de zaalleiding op het 'straf­bankje'. Schades: controleert regelmatig de kleedkamers. Eventuele ontdekte schades direct melden aan de zaalbeheerder. Schadeformulier (achterin map) invullen en laten ondertekenen door de zaalbeheerder. Bewaren bij wedstrijdformulieren. De wedstrijdsecretaris zorgt dat het bij de KNHB terecht komt. ziet erop toe dat er in de hal, buiten het speelveld niet geoefend wordt door de wachtende teams. ziet erop toe dat er niet gegeten c.q. gerookt wordt op de speelvloer, de tribunes en in de kleedkamers. Overtreders kan men de zaal uitzetten of het verder meespelen ontzeggen de laatste uitgave van het bondsreglement deel zaalhockey zit in het krat (blauw mapje). Alle geconstateerde onregelmatigheden ten opzichte van het bondsreglement moeten gemeld worden op het formulier ‘Geconstateerde onregelmatigheden’. Op het wedstrijdformulier melden “zie formulier onregelmatigheden”. Onregelmatigheden zijn o.a. het niet spelen in het juiste club tenue, te laat komen, verkeerde uitrusting, zwaar letsel bijv. hoofdletsel, etc. Deze info wordt door de wedstrijdsecretaris digitaal aan de bond doorgegeven. Instructies zaalleiding – KNHB (4)

17 Er is een enorme akoestiek in de zaal. Vaak hoor je al het commentaar van de ouders in de zaal. Let erop dat toeschouwers alleen aanmoedigen en niet gaan coachen! vult na beëindiging van de wedstrijd de uitslag in op wedstrijdformulier en zorgt ervoor dat de scheidsrechters en aanvoerders hun handtekening plaatsen. -Bij een wedstrijd tussen een Naarden- en een buiten- team: geeft de tegenstander een kopie en houdt het origineel + 1 kopie zelf. -Bij een wedstrijd tussen 2 buiten-teams: geeft de beide teams een kopie van het wedstrijdformulier en houdt het origineel zelf. De laatste zaalleider van het weekend zorgt dat de balken op de goede plek worden opgeruimd en levert het krat meteen na de laatste wedstrijd in bij de wedstrijdsecretaris van HC Naarden: Pauline van Kleef (de Graaff) Vermeerlaan 6 1412 JX Bussum – tussen Rembrandtlaan en Jan Steenlaan Tel 035-6950970 Instructies zaalleiding – KNHB (5)

18 Waar vind ik alles -1

19 Waar vind ik alles - 2 Wedstrijdschemaalle wedstrijden op datum Teams alle wedstrijden per team Let op aangepaste naam (JA3 = JA3z) Training zaal per team: tijd, lokatie en trainer Hockey/zaalhockey Spelregels zaal Procedure gele kaarten Presentatie managers infoavond 19 nov., zaalleiding infoavond 22 nov. De club/scheidsrechters Alle fluiters van Naarden met tel.nummer alleen zichtbaar wanneer ingelogd

Download ppt "Zaalseizoen 2012-2013 Info avond Zaalleiders. Opzet reguliere zaalcompetitie 8/9, 15/16 dec en van 5/6 jan – 9/10 feb Speeltijden:zaterdag tussen 9.00."