De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Laurens Tessel Roeland. das Nichtabreisehet feit dat hij niet vertrok die Verzweiflungde vertwijfeling der Schuldde schuld das persönliche Situationde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Laurens Tessel Roeland. das Nichtabreisehet feit dat hij niet vertrok die Verzweiflungde vertwijfeling der Schuldde schuld das persönliche Situationde."— Transcript van de presentatie:

1 Laurens Tessel Roeland

2 das Nichtabreisehet feit dat hij niet vertrok die Verzweiflungde vertwijfeling der Schuldde schuld das persönliche Situationde persoonlijke situatie das Märchenhet sprookje die Riesede reus Ursula Fehlmann= vriendin van Gritli die Zeichnungde tekening das Schulzimmerhet klaslokaal die Nachrichtende berichten

3 Matthaï keert terug naar het politiebureau in Mägendorf en praat daar met de ik-verteller (Dr. H.) over de moord die volgens hem nog niet is opgelost. Dr. H. wijst zijn verzoek om de zaak te heropenen af en Matthaï besluit de zaak privé op zich te nemen. Wanneer hij het politiebureau verlaat ontmoet hij een meisje dat achter hem wil schuilen. Ze vertelt hem over een tekening die Gritli gemaakt heeft en over de reus die ze kende. Matthaï steelt de tekening uit het klaslokaal. Dr. H. krijgt later veel klachten over Matthaï en komt tot de conclusie dat hij erg veranderd is.

4 Omdat dit hoofdstuk een keerpunt is in het leven van Matthaï (hij besluit niet naar Jordanië te vertrekken, zijn karakter verandert etc.), hebben wij gekozen voor de volgende titel: “D IE W ENDE ” of: “D ER W ENDEPUNKT ”

5 In dit hoofdstuk kom je de volgende aspecten van Gritli tegen: Gritli sprak regelmatig af met een “reus”; De reus gaf haar altijd egeltjes; Ze heeft een tekening gemaakt van de reus.

6 In dit hoofdstuk kom je de volgende aspecten van Matthaï/der Kommisär tegen: Matthaï is er van overtuigd dat de moordenaar nog leeft; Hij is brutaal genoeg om de tekening te stelen; Hij begint met kettingroken en drinken.

7 “Nun an seiner Schuld zu zweifeln sei reiner Dilettantismus.”, schrijft de ik-verteller. Hij zegt daarmee: “Nu aan zijn schuld twijfelen zou puur amateuristisch zijn.”, waarmee hij doelt op Matthaï, die beweert dat von Gunten onschuldig was.

8 25.Omdat hij zich dankzij de kinderen op het vliegveld realiseert dat de zaak nog niet is afgerond. 26.Matthaï. 27.Hij probeert Dr. H. ervan te overtuigen de zaak te heropenen, ontdekt meer over de moordenaar van Gritli en logeert in hotel “Rex”. 28.Hij begint met kettingroken, gedraagt zich ongepast en struint van bar naar bar. Zijn karakter is veranderd.

9 Vraag: “Wie is Ursula, en wat heeft zij voor belangrijke informatie voor Matthaï?” Antwoord: “Een meisje dat tijdens verstoppertje spelen achter Matthaï gaat staan en vertelt dat Gritli regelmatig af sprak met een mysterieuze man, dat hij haar egeltjes gaf en dat ze een tekening van hem heeft gemaakt.”


Download ppt "Laurens Tessel Roeland. das Nichtabreisehet feit dat hij niet vertrok die Verzweiflungde vertwijfeling der Schuldde schuld das persönliche Situationde."

Verwante presentaties


Ads door Google