De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kapitel 6 Das Versprechen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kapitel 6 Das Versprechen"— Transcript van de presentatie:

1 Kapitel 6 Das Versprechen
Thijs Stam Ritchie Kunne Seite

2 Schlüsselwörter Reisen = Reizen Die Jordanien = Jordanië
Der Hausierer = De marskramer Unschuldig = Onschuldig Das Gefahr = Het gevaar Die Freundin = De vriendin Der Riese = De reus Der Igel = De egel Die Zeichnung = De tekening Die Schulzimmer = Het leslokaal

3 Zusammenfassung Matthäi staat op het punt om naar Jordanië te vertrekken, maar vlak voor dat hij vertrekt zegt hij dat hij blijft. Hij vertelt tegen de commandant dat de moordenaar van Gritli Moser nog niet gevonden is. Hij weet zeker dat de marskramer ‘von Gunten’ niet de dader is. Matthäi wil graag met Ursula spreken, een vriendin van Gritli. Dit gebeurt en ze spreken over de ‘reus met de egels’ en dat zij een tekening ervan gemaakt heeft.

4 Titel ‘Die Zeichnung’ ‘De tekening’

5 Aspekte Die Ermordete: Vriendin Ursula Rode jurk Tekening
Der Kommisar: Jordanië Gesprek Zoektocht

6 Übersetzung ‘Nun an seiner Schuld zu zweifeln sei reiner Dilettantismus’ ‘Wie nu nog over zijn schuld twijfelt, is een pure prutser’ Henzi, omdat hij zeker weet dat von Gunten de dader is.

7 Bonusfragen (1) 25. Warum reist Matthäi nicht nach Jordanien? Omdat hij een belofte had gemaakt dat hij de dader zal vinden. 26. Wer glaubt, dass von Gunten unschuldig ist? Matthäi.

8 Bonusfragen (2) 27. Was macht Matthäi in Mägendorf? Hij wil de dader vinden om zo de ouders gerust te stellen. 28. Man sagt, dass Matthäi sich über Nacht geändert hat. Wie? Hij verandert van karakter en begint steeds meer te drinken en te roken.

9 Testfrage Waarom gaat Matthäi naar de school van Gritli?
Omdat hij met de beste vriendin van Gritli wil praten om aanwijzingen te krijgen.


Download ppt "Kapitel 6 Das Versprechen"

Verwante presentaties


Ads door Google