De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Das Versprechen Kapitel 3: Seite 27-38.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Das Versprechen Kapitel 3: Seite 27-38."— Transcript van de presentatie:

1 Das Versprechen Kapitel 3: Seite 27-38

2 2. Zusammenfassung Politie is op zoek naar sporen van dader, Regen had daarin niet geholpen. Warmte maakte mensen boos, ongeduldig en prikkelbaar > zorgde voor confrontatie tussen politie en dorpsbewoners, die ervan overtuigd waren dat von Gunten dader was. Hij had advocaat om hem te helpen. Politie moest ingrijpen. Matthäi wist ze ervan te overtuigen dat von Gunten niet per se dader was door vragen te stellen over plaatsdelict > bewoners komen erachter dat de verdachte iedereen kan zijn.

3 Notiere 10 Schlüsselwörter (D-NL)
Spür des Mörders – spoor van de moordenaar Polizei – politie Gerechtigkeit – gerechtigheid Überzeugung - overtuiging Konfrontation – confrontatie Der Föhn, Hitzen – hitte Eingreifen – ingrijpen Von Gunten Der Staatsanwalt – de advocaat Die Mägendorfer – de dorpsbewoners

4 3. Neue Titel für Kapitel 3 Die Konfrontation,
omdat het in dit gedeelte van het boek vooral gaat over de boze bewoners en dat de politie daar op in moet grijpen. Waarop een toespraak komt van Matthäi die de bewoners overtuigd van onschuld von Gunten.

5 4. Notiere minimal 3 Aspekte über den Mörder
Hij is ‘hausierer’ – venter, marskramer.“Hausierer sind immer verdächtig”. “Er halt sich im Innern still”. Hij wordt gezien als dader door bewoners > doet hem pijn. Matthäi gelooft hem en ziet hem als getuige.

6 5. Wer sagt “Das Unrecht muss vermieden werden” und warum?
Kommissär Matthäi, omdat het de 2e belangrijke taak van een rechtbank is. Het betekent figuurlijk: je bent onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. 1e taak is: schuldige bestraffen. De bewoners willen een eigen rechtbank. Ze zien von Gunten als verdachte zonder bewijs. Als ze dus een eigen rechtbank willen zullen ze de taken wel moeten vervullen en niet, zoals nu, schenden.

7 6. Bonusfragen 13-15 13. De Mägendorfer geloven dat von Gunten de dader is, oa omdat hij al eerder veroordeeld is en in het bos werkt. Ze willen gerechtigheid 14. In boek staat dat bewoners naar Lynchjustiz (justitie) gaan. Daarop volgt de ingrijping van politie en toespraak (Rede) van Matthäi. 15. Door vragen te stellen. De bewoners gaan over de moord nadenken en gaan inzien dat het ook heel veel andere mensen zouden kunnen zijn.

8 7. Passende Frage, die man über das Kapitel stellen könnte
Waarom vindt/denkt Matthäi dat von Gunten onschuldig is? Antwoord: Hij heeft ervaring met moordzaken en weet dat je eerst bewijzen moet hebben voordat je oordeelt. Ook heeft hij niet het gevoel dat hij het is, niemand gelooft Matthäi.


Download ppt "Das Versprechen Kapitel 3: Seite 27-38."

Verwante presentaties


Ads door Google