De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kapitel 11 Dennis & Stephan Duits 4-3

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kapitel 11 Dennis & Stephan Duits 4-3"— Transcript van de presentatie:

1 Kapitel 11 Dennis & Stephan Duits 4-3
Das Versprechen Kapitel 11 Dennis & Stephan Duits 4-3

2 Sleutelwoorden Geschiechte = verhaal Objectiv = Objectief
Tankstelle = Tankstation Raziermesse = Scheermesje Trüffeln = Truffels Detektiv = Detective Zauberer = Tovenaar Unschuld = Onschuld Genialität = Genialiteit Wirklichkeit = Werkelijkheid

3 Samenvatting Dr. H blikt terug op het tragische verloop van het boek. Op hoe Matthai niet geloofde dat Von Gunten de dader was. Over de belofte aan de ouders van Gritle. Over de egeltjes die het meisje kreeg van de tovenaar. Over de tovenaar die de dader bleek te zijn en over het plan van Matthai om de dader te arresteren.

4 Omdat het hele hoofdstuk een terugblik is op het voorafgaande verhaal
Nieuwe titel | Der Rückblick | Omdat het hele hoofdstuk een terugblik is op het voorafgaande verhaal

5 Vertalen van het citaat 1
“Die aufgabe der Schriftstellerei bestehe schlieβlich darin die Dinge durch einen bestimmten Dreh durchsichtig zu machen, damit die höhere Idee hinter ihnen durchschimmere” De taak van het schrijven bestaat enkel om dingen door een bepaalde draaiing transparant te maken zodat de hogere gedachten van hen doorschijnen. Dr. H. zegt het, omdat hij zich een voorstelling maakt van de gedachten van Matthai.

6 Vertalen van het citaat 2
“Nichts is grausamer als ein Genie, das über etwas Idiotisches stolpert.” Niks is betrouwbaarder dan een genie, dat over iets idioots struikelt Dr. H. zegt het omdat hij de theorie van Matthai probeert te verklaren.

7 Beantwoorden Bonusvragen 49-52
49. Het wisselt Dr.H. en Matthai. 50. Dat hij een Genie is. 51. Mooi, gelukkig, blij, fantasierijk en een beetje angstig. 52. Anders is het verhaal niet compleet.

8 Onze vraag Wat is de objectieve kijk op het verhaal?
De beschrijving van Dr. H.


Download ppt "Kapitel 11 Dennis & Stephan Duits 4-3"

Verwante presentaties


Ads door Google