De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vraag 1 Door de verdeling van de elektronen over de schillen kunnen we het gedrag van atomen voorspellen. Welke optie is correct? Halfgeleiders (1-3),

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vraag 1 Door de verdeling van de elektronen over de schillen kunnen we het gedrag van atomen voorspellen. Welke optie is correct? Halfgeleiders (1-3),"— Transcript van de presentatie:

1 Vraag 1 Door de verdeling van de elektronen over de schillen kunnen we het gedrag van atomen voorspellen. Welke optie is correct? Halfgeleiders (1-3), Geleiders (4), Isolatoren (5-7) Halfgeleiders (5-7), Geleiders (1-3), Isolatoren (4) Halfgeleiders (4), Geleiders (5-7), Isolatoren (1-3) Halfgeleiders (4), Geleiders (1-3), Isolatoren (5-7) Antwoord D

2 Vraag 2 Temperatuur afhankelijkheid. Welke optie is correct?
Bij stijgende temperatuur wordt de weerstand bij halfgeleiders groter, en bij geleiders kleiner. Bij stijgende temperatuur wordt de weerstand bij halfgeleiders kleiner, en bij geleiders groter.

3 Vraag 3 De atomen in een halfgeleider zitten gegroepeerd volgens een bepaald patroon. Het covalent patroon Het kristalrooster Het ionpatroon De covalente vorm

4 Vraag 4 De volgende figuur stelt het energiebandenmodel bij vaste stoffen voor. Welke geeft de juiste volgorde weer? Geleiders (1), Isolator (2), Halfgeleider (3) Halfgeleider (1), Isolator (2), Geleider (3) Isolator (1), Halfgeleider (2), Geleider (3) Halfgeleider (1), Geleider (2), Isolator (3)

5 Vraag 5 Temperatuur afhankelijk. Welke optie(s) is correct?
Bij temperatuurstijging gedraagt een halfgeleider zich als een geleider. Bij temperatuurstijging gedraagt een halfgeleider zich als een isolator. Bij temperatuurdaling gedraagt een halfgeleider zich als een geleider. Bij temperatuurdaling gedraagt een halfgeleider zich als een isolator.

6 Vraag 6 Valentieband en geleidingsband. Welke optie is correct?
De lager gelegen banden zijn volledig bezet, deze spelen een rol bij verbindingen. De lege energiebanden zijn de geleidingsbanden. De lager gelegen banden zijn volledig bezet, deze spelen geen rol bij verbindingen. De lege energiebanden zijn de geleidingsbanden. De lager gelegen banden zijn volledig bezet, deze spelen een rol bij verbindingen. De lege energiebanden zijn de valentiebanden. De lager gelegen banden zijn volledig bezet, deze spelen geen rol bij verbindingen. De lege energiebanden zijn de valentiebanden.

7 Vraag 7 Een halfgeleider.
Bij 0K gedraagt zich als een isolator, omwille van de verboden energiezone tussen de volle valentieband en de lege geleidingsband. Bij 0K gedraagt zich als een isolator, omwille van de verboden energiezone tussen de half bezette valentieband en de lege geleidingsband. Bij 0°C gedraagt zich als een isolator, omwille van de verboden energiezone tussen de volle valentieband en de lege geleidingsband. Bij 0°C gedraagt zich als een isolator, omwille van de verboden energiezone tussen de half bezette valentieband en de lege geleidingsband.


Download ppt "Vraag 1 Door de verdeling van de elektronen over de schillen kunnen we het gedrag van atomen voorspellen. Welke optie is correct? Halfgeleiders (1-3),"

Verwante presentaties


Ads door Google