De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DVD Harry Potter and the Order of the Phoenix Interview met de regisseur en editer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DVD Harry Potter and the Order of the Phoenix Interview met de regisseur en editer."— Transcript van de presentatie:

1 DVD Harry Potter and the Order of the Phoenix Interview met de regisseur en editer

2 De Harry Potter-filmserie is gebaseerd op zeven boeken van de Engelse schrijfster J.K. Rowling. De eerste film (Harry Potter and the Philosopher’s Stone) verscheen in 2001. Harry Potter and the Order of the Phoenix kwam op 11 juli 2007 uit in Nederland. Inmiddels is ook de laatste film verschenen en daarmee is het ‘’Harry Potter tijdperk’’ tot zijn einde gekomen De hoofdrollen worden in alle films vertolkt door Daniel Radclife (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger) en Rupert Grint (Ron Weasly).

3 Kijk naar een film met commentaar van de regisseur en geef daarvan een samenvatting

4 Thuis heb ik de DVD van Harry Potter and the Order of the Phoenix. Op deze DVD staat extra beeldmateriaal, waaronder een interview met de regisseur en de editor. Regisseur: David Yates Editor: Mark Day David en Mark werken al 7 jaar samen aan projecten, waaronder de Harry Potter films. Gemiddeld zijn er voor een shot tussen de 3 en 20 takes nodig, met hier een daar een uitschieter naar boven. Zo waren er voor een zoenscene 27 takes nodig. Mark vind het leuke aan ‘’editen’’ dat hij zoveel keuzes heeft. Het is een enorme puzzel om van al het gefilmde materiaal iets moois te vormen. Er zijn duizend verschillende manieren om een scene te filmen. Er is geen goede of foute manier. David en Mark zijn voortdurend aan het experimenteren en aan het ontdekken wat voor welke scene het beste werkt.

5 Belangrijke elementen van een scene zijn muziek, visual effects en geluidseffecten. Muziek: muziek zorgt voor sfeer en zet de toon van het verhaal. Met muziek kun je de emotie of het drama van een scene beschrijven. Ook met muziek wordt vaak geëxperimenteerd. Zo leer je veel over het effect van muziek. Visual Effects: Visuele effecten zijn heel belangrijk in de films van Harry Potter. Mede omdat het film zich afspeelt in een tovenaarswereld. ‘’ Meestal monteer je een scene helemaal voordat je de beelden aan iemand laat zien, maar vanwege de vele visuele effecten moet ik mijn werk al in een vroeg stadium laten zien aan animatieteams en effectenspecialisten zodat deze aan het werk kunnen met de effecten die we willen creëren’’ verteld editer Mark Day. Visuele effecten kunnen een scene compleet veranderden. Het is vloeiend, organisch proces. Geluidseffecten: Geluidseffecten moeten een aantal dingen doen. Het moet het verhaal vertellen en een soort emotionele band creëren met iets. Men mag zich niet bewust zijn van het geluidseffect. Geluidseffecten zorgen er ook voor dat alles een beetje versnelt. Tijdens het interview werden er voorbeelden getoond waarbij je duidelijk kon zien wat muziek, visual effects en geluidseffecten kunnen doen met een scene.

6


Download ppt "DVD Harry Potter and the Order of the Phoenix Interview met de regisseur en editer."

Verwante presentaties


Ads door Google