De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Parijs. Trocadéro Het station werd geopend op 2 oktober 1900 als onderdeel van de toenmalige metrolijn 2 Sud. Vanaf 14 oktober 1907 lag het station langs.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Parijs. Trocadéro Het station werd geopend op 2 oktober 1900 als onderdeel van de toenmalige metrolijn 2 Sud. Vanaf 14 oktober 1907 lag het station langs."— Transcript van de presentatie:

1 Parijs

2 Trocadéro Het station werd geopend op 2 oktober 1900 als onderdeel van de toenmalige metrolijn 2 Sud. Vanaf 14 oktober 1907 lag het station langs metrolijn 5. Op 8 november 1922 werd het station uitgebreid met perrons langs metrolijn 9. Op 6 oktober 1942 werd het traject tussen station Place d'Italie en station Charles de Gaulle - Étoile overgeheveld van metrolijn 5 naar metrolijn 6. Reis We zijn net aangekomen en ik ben helemaal stuk van de lange bus trip. Het voelt goed om uit de bus te stappen. Vooral omdat ik al een tijd naar de wc moet gaan maar ik ben niet geweest.

3 Eiffeltoren De Eiffeltoren (Frans: la tour Eiffel) is een monument te Parijs en een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Frankrijk. Reis We zijn hier net naar toe gewandeld. Dit is niet de eerste keer dat ik de Eiffeltoren zie maar het blijft een prachtig ding hoe vaak je het ook ziet.

4 Notre Dame De Cathédrale Notre-Dame de Paris (Nederlands: Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Parijs) is een in vroeggotische stijl opgetrokken kathedraal op het eiland in de Seine, Île de la Cité, in het centrum van Parijs. In de kathedraal worden drie relikwieën van Christus bewaard: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en één van de nagels waarmee Christus gekruisigd werd. Hier onder zie je een plattegrond van een metrostation. En zwart gekleurde lijn is de weg die jullie metro heeft genomen. Reis We zijn hier per metro gekomen. Nu we binnen zijn zie ik pas waarom dit een van de best bezochte museums is. Het is prachtig

5 Louvre Het Louvre is een zeer groot museum in het centrum van de Franse hoofdstad Parijs. Het ligt net ten noorden van de Seine. Het bestaat uit drie vleugels: de Richelieu-vleugel, de Sully-vleugel en de Denon-vleugel. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci is waarschijnlijk het beroemdste stuk uit de collectie van het Louvre. Het museum maakt deel uit van de Réunion des musées nationaux et du Grand Palais des Champs-Élysées. Het is sinds jaren 's werelds bestbezochte museum. Reis We gaan nu de Louvre in. Maar ik denk dat het nog lang gaat duren, omdat er net is geprobeerd om de Mona Lisa te stelen. De Mona Lisa is een van de beroemdste schilderijen ter wereld. Ik vind het een prachtige schilderij

6 Centre pompidoe Het Centre Georges Pompidou, officieel het Centre national d'art et de culture Georges-Pompidou ook bekend als Centre Pompidou of Centre Beaubourg, is een centrum voor moderne kunst in Parijs dat toonaangevend is in de wereld. Het werd in februari 1977 geopend. Reis Ik ben kapot van al het lopen. Maar het is het wel waard. We zijn nu aangekomen bij het Centre Pomipdoe. Ik ga zo de Nike winkel bezoeken kijken of ik er voetbalschoenen vind die niet verkrijgbaar zijn in Nederland. We krijgen zo ook een uur vrije tijd. Dat uur ga ik besteden aan het eten bij de Mac Donalds. En natuurlijk om uit te rusten.

7 Musée D’ orsay Het museum werd in 1986 geopend in het voormalige treinstation Gare d'Orsay. De Italiaanse architecte Gae Aulenti overzag het ontwerp van de herbestemming van het gebouw van 1980 tot 1986. Vroeger eindigden hier veel hoofdlijntreinen uit het zuiden van Frankrijk. Tegenwoordig worden er maar vier ondergrondse perronsporen gebruikt, voor de RER C-treinen. Bij de vorming van het museum werden kunstwerken uit het Louvre, het opgeheven Musée du Jeu de Paume (nu Galerie nationale du Jeu de Paume) en het Musée National d'Art Moderne in het Centre Georges Pompidou bij elkaar gebracht. Reis We hebben net een uur vrije tijd gehad. En ik ben weer helemaal opgefrist. We zijn net over de Pont Neuf gelopen en het was erg groot en mooi om aan te zienDe museum is ook heel interessant en heel leuk.


Download ppt "Parijs. Trocadéro Het station werd geopend op 2 oktober 1900 als onderdeel van de toenmalige metrolijn 2 Sud. Vanaf 14 oktober 1907 lag het station langs."

Verwante presentaties


Ads door Google