De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Schikking op Witte donderdag: Bij de lezing uit Johannes 13: 1 t/m 17 De schaal met water en de doeken verwijzen naar de voetwassing: Jezus waste de voeten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Schikking op Witte donderdag: Bij de lezing uit Johannes 13: 1 t/m 17 De schaal met water en de doeken verwijzen naar de voetwassing: Jezus waste de voeten."— Transcript van de presentatie:

1

2 Schikking op Witte donderdag: Bij de lezing uit Johannes 13: 1 t/m 17 De schaal met water en de doeken verwijzen naar de voetwassing: Jezus waste de voeten van zijn discipelen. De kan met de glazen en het brood verwijzen naar het Pesach van Jezus met zijn discipelen; en het avondmaal dat wij op deze Witte donderdag vierden Het kruis staat voor het lijden van Jezus, de 12 witte bloemen daaronder verbeelden de 12 discipelen en de rode roos staat voor Jezus. Het groene mos staat voor hoop, vertrouwen. Op de volgende pagina een aantal detail afbeeldingen

3

4 Schikking op Paasmorgen De uitleg op de volgende pagina

5 Vandaag vieren we het Paasfeest, het feest van de opstanding. Als Maria van Magdala en de andere Maria bij het graf komen, komt er een grote aardbeving. De steen voor het graf is weggerold en er is een engel, die vertelt dat Jezus is opgestaan. De liturgische kleur voor zo`n groot feest is wit, wit is de kleur van vreugde, feest, waarheid en reinheid. Onder de schikking ligt een witte doek, hierop staat de muur weer centraal. Bovenop de muur een schikking van allemaal narcissen als (paas)- trompetten die aankondigen dat Jezus is opgestaan. Voor de muur is een paastuin gemaakt, vol met gele en witte bloemen en bloembollen die opengaan en bloesem als teken van het nieuwe leven. Tussen de bloemen bevindt zich klimop en ander groenmateriaal wat staat voor trouw, onsterfelijkheid, hoop, groei, leven en toekomst. Naast de muur ligt de weggerolde steen met witte windsels erbij. Op de volgende pagina's een aantal details van de schikking

6


Download ppt "Schikking op Witte donderdag: Bij de lezing uit Johannes 13: 1 t/m 17 De schaal met water en de doeken verwijzen naar de voetwassing: Jezus waste de voeten."

Verwante presentaties


Ads door Google