De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Op zoek naar… Wijsheid!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Op zoek naar… Wijsheid!"— Transcript van de presentatie:

1 Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Op zoek naar… Wijsheid!

2 Indeling  Medelingen  Zingen  Bidden  Bijbel lezen  Inleiding  Verwerking

3 Zingen

4 Bidden

5 Schriftlezing

6

7 Op zoek naar… Wijsheid!

8 Jakobus 3:13-18 13 Wie van u kan wijs en verstandig genoemd worden? Laat hij het daadwerkelijk bewijzen door een onberispelijk leven en door wijze zachtmoedigheid. 13 Wie is wijs en verstandig onder u? Laat hij uit zijn goede levenswandel zijn werken laten zien, in zachtmoedige wijsheid. 14 Maar als u zich laat beheersen door bittere jaloezie of egoïsme, kunt u beter niet zo hoog van de toren blazen; u zou de waarheid geweld aandoen. 14 Wanneer u echter bittere afgunst en eigenbelang in uw hart hebt, beroem u dan niet en lieg niet tegen de waarheid. 15 Dat soort wijsheid komt niet van boven; ze is aards, ongeestelijk, demonisch. 15 Dat is niet de wijsheid die van boven komt, maar ze is aards, natuurlijk, duivels. 16 Waar jaloezie en egoïsme heersen, vieren wanorde en allerlei kwaad hoogtij. 16 Want waar afgunst en eigenbelang is, daar heersen wanorde en allerlei kwade praktijken. 17 De wijsheid van boven daarentegen is vóór alles zuiver, en verder vredelievend, mild en meegaand; ze is rijk aan ontferming en brengt niets dan goede vruchten voort, ze is onpartijdig en oprecht. 17 Maar de wijsheid die van boven is, is ten eerste rein, vervolgens vreedzaam, welwillend, voor rede vatbaar, vol barmhartigheid en goede vruchten, onpartijdig en ongeveinsd. 18 Waar in vrede wordt gezaaid, brengt gerechtigheid haar vruchten voort voor hen die vrede stichten. 18 En de vrucht van de gerechtigheid wordt in vrede gezaaid voor hen die vrede stichten.

9 Op zoek naar… Wijsheid!

10

11 Wijsheid die niet van boven komt Afgunst Jaloezie Rivaliteit Egoïsme Strijdlust

12

13 Wijsheid van boven Zuiver Rein Vreedzaam Vredeliefden Mild Meegaand Gezeglijk Meelevend Voor rede vatbaar Barmhartig Goede vruchten OnpartijdigOprecht

14 Wees wijs!

15 Stel: Jij mag opstaan in de gemeente. Wat zou jij zeggen, de lessen van Jakobus meegenomen. Beschrijf kort een situatie waar jij wijsheid over nodig hebt. Schrijf wat je hebt geleerd van de lessen van Jakobus.


Download ppt "Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Op zoek naar… Wijsheid!"

Verwante presentaties


Ads door Google