De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Provinciaal Platform Tabakspreventie 31 mei Werelddag tegen Tabak Actievoorstel rookvrije sportcafetaria’s.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Provinciaal Platform Tabakspreventie 31 mei Werelddag tegen Tabak Actievoorstel rookvrije sportcafetaria’s."— Transcript van de presentatie:

1 Provinciaal Platform Tabakspreventie 31 mei Werelddag tegen Tabak Actievoorstel rookvrije sportcafetaria’s

2 Provinciaal Platform Tabakspreventie  Provinciaal Platform Tabakspreventie Wie? Wie?  Situering en uitgangspunten Algemeen Algemeen Waarom actie naar sportcafetaria’s? Waarom actie naar sportcafetaria’s?  KB 13 december 2005 ‘Verbod op roken in openbare plaatsen’ KB KB Rookvrije horeca Rookvrije horeca  Actievoorstellen 31 mei 2006  Wat kan de Sportraad doen om deze actie te ondersteunen?

3 Provinciaal Platform Tabakspreventie

4 Wie?  6 Logo’s (Lokaal Gezondheidsoverleg) van de Provincie Antwerpen  Mutualiteiten  Externe Diensten voor Preventie en Bescherming op het Werk  Dienst Welzijn Provincie Antwerpen  Andere organisaties actief op het vlak van tabakspreventie: VRGT, STK, VLK, …

5 Provinciaal Platform Tabakspreventie Situering en uitgangspunten

6 Provinciaal Platform Tabakspreventie Algemeen  Internationale evolutie naar rookvrije samenleving  Onomstotelijk bewijs van schadelijke effecten van passief roken op de gezondheid  De wetgeving in ons land evolueert positief, maar is nog onduidelijk en niet goed gekend door het algemene publiek  31 mei is het ideale moment om deze wetgeving bekend te maken

7 Provinciaal Platform Tabakspreventie Waarom actie naar sportcafetaria’s?  Roken en sporten: geen goede combinatie!  Een rookverbod in de sportcafetaria’s draagt bij tot het voorkomen van roken bij jongeren en tot rookstop  De wetgeving rond rookverbod in sportcafetaria’s is duidelijk (niet het geval voor andere horecazaken)  Gemeenten zijn een goede en gekende partner van de Logo’s (nog niet het geval voor de horecasector)

8 Provinciaal Platform Tabakspreventie KB 13 december ’05 Verbod op roken in openbare plaatsen

9 Provinciaal Platform Tabakspreventie KB ‘Roken op openbare plaatsen’  Sinds 1 januari 2006 is het verboden te roken in publieke ruimtes en op de werkplaats, met een uitzondering voor de horecazaken.  De nieuwe regelgeving voor de horeca- sector gaat in vanaf 1 januari 2007.

10 Provinciaal Platform Tabakspreventie Rookvrije horeca (1)  Vanaf 1 januari 2007 is er een totaal rookverbod in: cafetaria’s van sportclubs cafetaria’s van sportclubs restaurants: brasseries, snackbars, patisserieën, tea-rooms, …(met mogelijkheid om een volledig afgesloten en voldoende geventileerde rookkamer te voorzien) restaurants: brasseries, snackbars, patisserieën, tea-rooms, …(met mogelijkheid om een volledig afgesloten en voldoende geventileerde rookkamer te voorzien)

11 Provinciaal Platform Tabakspreventie Rookvrije horeca (2)  In alle andere horecazaken is roken toegelaten op voorwaarde dat: er een rook afzuiginstallatie wordt voorzien. er een rook afzuiginstallatie wordt voorzien. er een rookvrije ruimte is die goed wordt aangeduid en die de helft van het etablissement bestrijkt. er een rookvrije ruimte is die goed wordt aangeduid en die de helft van het etablissement bestrijkt.

12 Provinciaal Platform Tabakspreventie Actievoorstellen 31 mei 2006

13 Provinciaal Platform Tabakspreventie Actievoorstellen 31 mei 2006  Alle sportcafetaria’s in de provincie Antwerpen gedurende 1 dag rookvrij (31 mei 2006)  Verspreiding van drankkaartjes met de slogan “Op 31 mei is onze sportcafetaria rookvrij! (En vanaf 1-1-2007… definitief!)” naar de sportcafetaria’s  Aanleveren van digitale flyer in PDF  Ondersteuning van lokale acties, georganiseerd door de gemeente

14 Provinciaal Platform Tabakspreventie

15 Wat kan de Sportraad doen om deze actie te ondersteunen?

16 Provinciaal Platform Tabakspreventie Taken Sportraad  Communicatie van actievoorstellen naar de sportclubs  Aanmoedigen van sportclubs om deel te nemen aan de actie  Verspreiden van drankkaartjes naar de sportcafetaria’s (in 1 e instantie naar gemeentelijke cafetaria’s)  Drukken van flyers (PDF wordt aangeleverd) en verspreiding van affiches naar sportcafetaria’s  Eventueel uitwerken van andere lokale acties rond 31 mei (samen met gezondheidsraad of gezondheidsambtenaar)


Download ppt "Provinciaal Platform Tabakspreventie 31 mei Werelddag tegen Tabak Actievoorstel rookvrije sportcafetaria’s."

Verwante presentaties


Ads door Google