De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Introductiedag belangenbehartiging middag: * onze 6 punten * landelijke, regionale & lokale belangenbehartiging Anne-marie Bruijs Jasper Kimenai.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Introductiedag belangenbehartiging middag: * onze 6 punten * landelijke, regionale & lokale belangenbehartiging Anne-marie Bruijs Jasper Kimenai."— Transcript van de presentatie:

1 Introductiedag belangenbehartiging middag: * onze 6 punten * landelijke, regionale & lokale belangenbehartiging Anne-marie Bruijs Jasper Kimenai

2 Belangenbehartiging in 6 punten 1.Tijdige diagnostiek 2.Volwaardig casemanagement dementie 3.meer dagbesteding dementie 4.Verbeteren van onbegrepen gedrag in instelling 5.Gebruik van de zorgstandaard dementie 6.Inzetten op dementievriendelijke gemeenschap kijk ook op www.alzheimer-nederland.nl/beterezorg

3 Belangenbehartiger in 6 acties 1.komt op voor de belangen van de doelgroep 2.Stapt af op bestuurders en ondernemers 3.Verkondigt onze 6 punten 4.Bouwt relaties op, is een netwerker 5.Loopt aanhoudend & positief door ‘t beeld 6.Stelt vragen, vraagt door, vraagt zich af kijk ook op www.alzheimer-nederland.nl/beterezorg

4 Waar vindt u de belangenbehartiger? Regionaal: in het regionale dementienetwerk. Is in gesprek met oa ketenregisseur, zorgaanbieders, financiers. Lokaal: in de gemeente. Is in gesprek met oa wethouder, gemeenteraad, Wmo-raad, Zorgbelang, winkeliers, verenigingen. kijk ook op www.alzheimer-nederland.nl/beterezorg Landelijk: spreken op landelijke congressen, meegaan naar landelijke bijeenkomsten en landelijke acties, gesprekken met Kamerleden.

5 Belangenbehartiging werkt! Landelijk: In mei 2013 heeft een artikel in het vakblad Zorgvisie gestaan met een belangenbehartiger (persoon met dementie). Regionaal: In Kromme Rijnstreek heeft de belangenbehartiger aanhoudend met 2 gemeenten om tafel gezeten om ketenzorg van de grond te krijgen. Op 17 juni 2013 is de samenwerkingsovereenkomst voor de dementieketen getekend. Lokaal: In Leiderdorp is door de belangenbehartiger en de ketenregisseur een training verzorgd aan 16 Wmo-consulenten waardoor zij nu beter het keukentafelgesprek kunnen voeren.

6 Afbakening van uw activiteiten doe het samen: verdeel de taken: vele handen maken licht werk stem af met het afdelingsbestuur: belangenbehartiging = bestuursverantwoordelijkheid richt u altijd op de uitkomsten voor de patiënt: controlevraag: wat levert het op voor de doelgroep?

7 In tweetallen Wat is een goede aanpak om in gesprek met gemeente te komen?

8 Vraag Wat is volgens u een dementievriendelijke gemeenschap en hoe bereiken we die?


Download ppt "Introductiedag belangenbehartiging middag: * onze 6 punten * landelijke, regionale & lokale belangenbehartiging Anne-marie Bruijs Jasper Kimenai."

Verwante presentaties


Ads door Google