De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is."— Transcript van de presentatie:

1 Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is Je ziet het bij de Galaten: ook zij vallen weer voor een leven dat wordt bepaald door de wet Paulus: wie heeft jullie betoverd?

2 Zij die geloven zijn kinderen van Abraham ‘Galaten, u hebt uw verstand verloren!’ Hoe dom kun je zijn… Paulus geeft Bijbelles: Bij God is het nooit om de wet gegaan – bij Abraham was er eerst geloof eerst in Gods belofte; pas later kwam de wet

3 Christus Jezus heeft ons vrijgekocht van de vloek van de wet De last van Gods wet kun je niet dragen – je staat onder de vloek In Gods wet staat daarom de belofte centraal: er is vergeving door het bloed

4 Christus Jezus heeft ons vrijgekocht van de vloek van de wet De boodschap van het kruis: Jij verdient Gods vloek, maar Jezus wordt voor jou vervloekt! Er is bevrijding door Jezus’ bloed!

5 De wet hield toezicht op ons totdat Jezus kwam Is de wet in strijd met de belofte? Paulus: de wet heeft alleen betekenis als hij je bij Jezus brengt of houdt Gal 3, 19: ‘De wet is ingevoerd om ons bewust te maken van de zonde’ Gal 3, 24: ‘De wet hield toezicht op ons, totdat Jezus kwam’

6 U hebt u met Christus omkleed De werkelijkheid van je leven: één met Jezus Christus! Zou jij die schitterende nieuwe kleren die God geeft inruilen voor je oude kloffie van leven volgens de wet?

7 U hebt u met Christus omkleed Waar het om gaat: Leef met en voor Jezus! Door je doop ondergedompeld in Hem!


Download ppt "Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is."

Verwante presentaties


Ads door Google