De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Versie 1: 1306; v2: 1308 …. een betere POSTERmaken bij elk vak alle klassen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Versie 1: 1306; v2: 1308 …. een betere POSTERmaken bij elk vak alle klassen."— Transcript van de presentatie:

1 versie 1: 1306; v2: 1308 …

2 een betere POSTERmaken bij elk vak alle klassen

3 Deze twee typen composities worden vaak gedachteloos gemaakt ‘1 ding in het midden’- compositie Tekst tekst tekst ‘los zand’-compositie (hier staat ‘alles’ in het midden!)

4 Dat levert posters op die een beetje saai zijn en voor de hand liggend. Dat komt door de composities (= ordening/vlakverdeling): iedereen gebruikt ze! ‘1 ding in het midden’- compositie Tekst tekst tekst ‘los zand’-compositie (hier staat ‘alles’ in het midden!) alles staat in het midden, dat geeft een statische indruk ruimtelijk staat alles naast elkaar, het is een optelsom van even grote vormen er is geen achtergrond, of geen indeling van de achtergrond, of: de achtergrond bestaat uit één kleurvlak.

5 OPLOSSINGEN niet alle vormen even groot maken, zorg voor verschillende maten niet alle vormen in het midden rangschikken gebruik alleen, of hoofdzakelijk, GROTE vormen zorg voor een niet-lege achtergrond: - gebruik overlapping - gebruik randafsnijding - gebruik grote vormen als je deze middelen toepast krijg je haast vanzelf doorlopende lijnen in de achtergrond.

6 TEKST Tekst tekst tekst Voorbeeld met toepassing van genoemde ‘oplossingen’ zo krijg je grip op het hele papierformaat Zorg voor doorlopende lijnen in de achtergrond (hier zijn dat de contouren van het hart). Die krijg je dus door super grote vormen in de achtergrond te gebruiken. Zo gebruik je vanzelf randafsnijding. Dan plaats je er vormen voor. Zo pas je overlapping toe. Je gebruikt daarbij vormen van verschillend grootte. Bedenk ook: een tekstblok is ook een vorm! Hier zijn de tekstblokken nog saai.

7 TEKST Tekst tekst tekst tekst In onderstaande poster zijn dezelfde elementen toegepast als in de vorige! Toch zit er heel wat meer beweging/dynamiek in. Hoe komt dat? Vormen zijn schuin geplaatst, daardoor zijn er schuine richtingen in de compositie ontstaan en dat geeft altijd dynamiek aan de afbeelding. Er is bewust asymmetrie toegepast, de vormen zijn niet, zoals zo vaak gebeurt, gedachteloos in het midden gezet. In dit voorbeeld heeft de maker bedacht dat tekstblokken ook dingen zijn waar je iets mee kunt doen qua vorm, kleur en plaatsing in het vlak.

8 samenvatting WAT JE KUNT DOEN OM DE VORMGEVING VAN JE POSTER TE VERBETEREN, ZODAT HIJ AANTREKKELIJKER WORDT Niet doen: alles gedachteloos in het midden zetten alle vormen ongeveer even groot maken de achtergrond gedachteloos leeg laten geen aandacht aan de vormgeving van de teksten besteden Wel doen: super grote vormen in de achtergrond plaatsen zorgen voor doorlopende lijnen in de achtergrond grote vormen van verschillende grootte gebruiken overlapping gebruiken randafsnijding toepassen teksten en tekstblokken bewust vormgeven en in de compositie opnemen En voor meer dynamiek doe je dit: zorgen voor schuine lijnen en bewuste asymmetrie in de compositie

9

10


Download ppt "Versie 1: 1306; v2: 1308 …. een betere POSTERmaken bij elk vak alle klassen."

Verwante presentaties


Ads door Google