De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een reis door de geschiedenis van Cuijk en de kerkdorpen: Haps, Vianen, St. Agatha, Beers, Linden en Katwijk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een reis door de geschiedenis van Cuijk en de kerkdorpen: Haps, Vianen, St. Agatha, Beers, Linden en Katwijk."— Transcript van de presentatie:

1

2 Een reis door de geschiedenis van Cuijk en de kerkdorpen: Haps, Vianen, St. Agatha, Beers, Linden en Katwijk

3 60.000- 12.000 v.C. De Steentijd 3000- 1500 v.C. Nieuwe Steentijd 400 v.C. De ijzertijd 50 v. Chr. Bezetting door de Romeinen Late Middeleeuwen geschiedenis Martinusparochie 1 ste eeuw n.C. Romeinse bezetting 100-400 n.C. Pax Romana 400-500n.C. Romeinen weg uit Cuijk 500-900 n.C. Verval & chaos in Land v. Cuijk De industriële Ontwikkeling De 12de eeuw Het rampjaar van Cuijk De 13de eeuw De eeuw van Jan van Cuijk 0 geboorte van Christus Het Land van Cuijk in Oorlog Late middeleeuwen Vestiging Kruisheren in St. Agatha De Maas en haar oeververbindingen Overstromingen en de Beerse Overlaat De 17de eeuw Cuijk en de 80-jarige oorlog De 18de eeuw Bataafs-Franse tijd De 11de eeuw Het geslacht van Cuijk De 13de eeuw Oorsprong van wapen van Cuijk Late middeleeuwen en de geschiedenis Martinuskerken Late middeleeuwen en de geschiedenis van de gilden


Download ppt "Een reis door de geschiedenis van Cuijk en de kerkdorpen: Haps, Vianen, St. Agatha, Beers, Linden en Katwijk."

Verwante presentaties


Ads door Google