De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het woord van Kennis Het woord van kennis is niet: De natuurlijke kennis die we verkrijgen door onderwijs, lezen, studie of onderzoek in de natuurlijke.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het woord van Kennis Het woord van kennis is niet: De natuurlijke kennis die we verkrijgen door onderwijs, lezen, studie of onderzoek in de natuurlijke."— Transcript van de presentatie:

1 Het woord van Kennis Het woord van kennis is niet: De natuurlijke kennis die we verkrijgen door onderwijs, lezen, studie of onderzoek in de natuurlijke wereld. Het is niet de bekwaamheid om de gedachten van mensen te kunnen lezen of waarzeggerij. Het is niet de gave om iets over dingen te weten.

2 Het woord van Wijsheid Het woord van kennis is niet: Het is niet gissen en dan voorstellen doen. Het is niet uitgaan van iets. Het is niet een idee die je hebt. Het is niet de natuurlijke wijsheid waarmee we worden geboren. Het is niet iets wat we leren door ons natuurlijk verstand. Het is niet de mogelijkheid om de Schrift te memorizeren of zelfs de mogelijkheid om het Woord te verstaan.

3 Het Woord van KennisHet Woord van Wijsheid Kennis is weten Wijsheid is verstaan Kennis is wat je weet Wijsheid is weten wat je weet en hoeveel en wat je ermee moet doen Kennis wordt verworven Wijsheid is de mogelijkheid om te beoordelen Kennis is het bewustzijn en verstaan van feiten en waarheden Wijsheid is de mogelijkheid om kennis toe te passen

4 Praktische richtlijnen  Erken en omhels van bij het begin dat je God’s hand niet kan forceren  Onderzoek de motivatie van je hart  Leer van anderen die hun openbaarlijke gaven gebruiken  Ga er niet van uit dat elke gedachten die door jouw hersenen komt, van God is  Laat je onderdompelen in het Woord van God


Download ppt "Het woord van Kennis Het woord van kennis is niet: De natuurlijke kennis die we verkrijgen door onderwijs, lezen, studie of onderzoek in de natuurlijke."

Verwante presentaties


Ads door Google