De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Geloofsbelijdenis (Evangelische Gemeente Halle en Omstreken vzw) 3. Wij geloven in de Heilige Geest, die de mens overtuigt van zonde en tot wedergeboorte.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Geloofsbelijdenis (Evangelische Gemeente Halle en Omstreken vzw) 3. Wij geloven in de Heilige Geest, die de mens overtuigt van zonde en tot wedergeboorte."— Transcript van de presentatie:

1 Geloofsbelijdenis (Evangelische Gemeente Halle en Omstreken vzw) 3. Wij geloven in de Heilige Geest, die de mens overtuigt van zonde en tot wedergeboorte brengt. Iedere wedergeboren gelovige ontvangt de Heilige Geest. Hij brengt geestelijk leven en groei, en schenkt ieder geestelijke gaven. Hij wil iedere gelovige vervullen, in waarheid leiden, kracht verlenen en vrucht doen dragen tot eer van God. 4. Wij geloven dat de gehele Bijbel (de 66 boeken van het Oude en Nieuwe Testament) door God geïnspireerd is en daarom een onfeilbare openbaring, de bron van en enige norm voor geloof en leven. Wij geloven dat de Schrift onfeilbaar en foutloos is in de originele manuscripten. Er zijn geen andere geschriften die op gelijke wijze door God zijn geïnspireerd.

2  Alleen voorgangers of super heiligen hebben wonderbaarlijke geestelijke gaven  De wonderbaarlijke gaven waren hoofdzakelijk gegeven aan de oorspronkelijke apostelen  Als mensen hun geestelijke gaven misbruiken, dan zouden ze moeten stoppen met het gebruik van de geestelijke gaven  Zij met de meest spectacuaire gaven zijn geestelijker

3 Het WoordDe Geest Preek centraalAanbidding centraal Voorspelbaar Spontaniteit PrincipesKracht KennisErvaring Intellect Emotie De Bijbel – de bedoeling De Bijbel – de belangrijkheid Lijden omarmend Genezing omarmend Verslagen mentaliteit Wandelen in overwinning Worstelen met het vleesWorstelen met demonen.

4 Het WoordDe Geest Gebed is een monoloog Gebed is een dialoog God heeft gesproken God spreekt Evangelisatie verklaring Evangelisatie kracht Nadruk op God’s oppermacht Nadruk op de verantwoordelijkheid van de mens Vertrouwen op natuurlijk talent Vertrouwen op de geestelijke gaven

5 Het WoordDe Geest Aanbidding: een afkondiging van bijbelse waarheden Aanbidding: een persoonlijk ontmoeting met God Gericht op het verstaan van God (aanbidding is theologisch) Gericht op je verheugen in God (aanbidding is relatie- gericht) Vrees en ontzag Vreugde en liefde Vorm en structuur Vrijheid Zingen over God Zingen tot God Gehoorzaamheid aan God Intimiteit met God

6 Waarom???  Onderwijs  Toerusting  Verwachting


Download ppt "Geloofsbelijdenis (Evangelische Gemeente Halle en Omstreken vzw) 3. Wij geloven in de Heilige Geest, die de mens overtuigt van zonde en tot wedergeboorte."

Verwante presentaties


Ads door Google