De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is het Heilige boek van de Islam Profeet Mohammed was de profeet van Allah heeft gehoord staat in de heilige boek: de Koran.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is het Heilige boek van de Islam Profeet Mohammed was de profeet van Allah heeft gehoord staat in de heilige boek: de Koran."— Transcript van de presentatie:

1

2 Wat is het Heilige boek van de Islam Profeet Mohammed was de profeet van Allah heeft gehoord staat in de heilige boek: de Koran.

3 Wat is de Mekka In de stad Mekka (in Saoudi-Arabie) staat de kaäba dat is de belangrijke heiligdom voor islamieten. Een islamiet of (moslim) bidt op een gebedskleedje met het gezicht naar mekka

4 De 5 leefregels van de Islam - Het reciteren van den geloofsbelijding - Het dagelijkse rituele gebed - Het geven van een verplicht bijdage voor de arme - De deelnemen aan de ramadan - Het op bedenvaart gaan naar Mekka De islamitische wet zoals deze in een aantal landen Geldt, is gebazeerd op de koran en wijkt aanzienlijk af van het westerse rechtenstelsel.

5 Waar en hoe bidden moslims Voor de moslims bidt, wast hij zich op een bepaalde manier. Dat noemen we de rituele wassing. Reinheid is erg belangrijk voor moslims. Bidden en lezen uit de koran kan alleen als men rein is.

6 Welke feesten zijn belangrijk voor de Islam Het belangrijkste feest voor moslims is het slachtfeest het is op 26/10. Ibrahim, Abraham voor joden en Christenen,was erg gehoorzaam Aan god zo gehoorzaam dat hij zijn zoon ISMAIL


Download ppt "Wat is het Heilige boek van de Islam Profeet Mohammed was de profeet van Allah heeft gehoord staat in de heilige boek: de Koran."

Verwante presentaties


Ads door Google