De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ademnood.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ademnood."— Transcript van de presentatie:

1 Ademnood

2 Informatie over auteur
Roger Vanhoeck is geboren op 5 augustus 1946 Hij is een Vlaamse jeugdauteur Hij was een leraar, maar later schakelde hij over naar een administratieve functie en lanceerde zich als jeugdauteur

3 Algemene informatie over het boek

4 De hoofdpersonages van dit verhaal zijn Femke en Celi
Het verhaal De hoofdpersonages van dit verhaal zijn Femke en Celi Als lezer kan men afleiden dat het verhaal zich grotendeels plaatsvindt ergens in Europa, maar de operatie zelf zal in Manilla gebeuren. Het verhaal speelt zich af in het verleden, maar er is geen concrete tijdsbepaling.

5 De samenvatting Femke loopt al twee jaar rond met een ongeneeslijke nierziekte. Ze moet drie dagen per week een dialyse ondergaan. Nu wacht ze op een geschikte donor, maar het gaat alsmaar slechter met haar gezondheid. Femke komt in contact met Celi. De broer van Celi heeft een zwaar ongeluk achter de rug gehad en daarom heeft hij dringend geld nodig om een operatie te ondergaan, maar omdat Celi dit geld niet heeft wilt ze wel haar nier afstaan. De vader van Femke organiseert een operatie in Manilla, de woonplaats van Celi, tegen het advies van de artsen in. Celi en Femke worden goede vriendinnen, maar door een wending verandert het leven van Celi. Maar om te weten wat dat die wending precies was zullen jullie het boek moeten lezen.

6 Waarom heb ik dit boek gekozen?
De titel sprak mij aan en voornamelijk de cover. Zoals jullie kunnen zien, zien jullie een gezicht van een meisje. Dit is een deel van het gelaat van celi en femke. Dit geeft aan dat Celi haar nier heeft gegeven aan femke en dat femke zogezegd een deeltje met zich draagt van Celi.

7 beoordeling Spannend: omdat ik als lezer afwachtte hoe dat de operatie zal verlopen Droevig: omdat ik het erg vond hoe dat Celi haar nier wou afstaan tegen betaling, ze kon niet anders. Gemakkelijk: het was niet langdradig en ik ging meteen mee met het verhaal. Leerzaam: nu weet ik dat er in arme landen ingewanden worden verkocht tegen betaling Interessant: het was heel aangrijpend en meesleepend en dit vond ik zeer interessant om mee te maken. Ik vond het niet erg dat er geen foto’s waren, omdat ik direct mee was met het verhaal.

8 Aanraden??? Ik raad dit boek zeker aan aan mijn medeleerlingen, omdat ik niet anders kan. Het is zeer spannend, aangrijpend, meesleepend, leerzaam en noem maar op.

9 leesfragment Ik heb voor pagina 9 gekozen, omdat ik het een heel aangrijpend deeltje vond.

10 EINDE Dit was mijn mondelinge boekbespreking en ik bedank jullie voor de aandacht en ik hoop dat jullie het tof vonden. Einde!!!!


Download ppt "Ademnood."

Verwante presentaties


Ads door Google