De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Barbara KinneyBill & Mleinda Gates Foundation. 925 miljoen Ondervoede mensen in de wereld in 2010, volgens de Food and Agricultural Organization (FAO).

Verwante presentaties


Presentatie over: "Barbara KinneyBill & Mleinda Gates Foundation. 925 miljoen Ondervoede mensen in de wereld in 2010, volgens de Food and Agricultural Organization (FAO)."— Transcript van de presentatie:

1 Barbara KinneyBill & Mleinda Gates Foundation

2

3 925 miljoen Ondervoede mensen in de wereld in 2010, volgens de Food and Agricultural Organization (FAO). Ondervoede mensen in de wereld in 2010, volgens de Food and Agricultural Organization (FAO).

4 178.000.000 Kinderen onder de vijf jaar, lijden aan een vertraagde groei als gevolg van ondervoeding. Dit is wereldwijd. Kinderen onder de vijf jaar, lijden aan een vertraagde groei als gevolg van ondervoeding. Dit is wereldwijd.

5 15 % Dit is het percentage van de wereldbevolking dat met honger naar bed gaat. Dit is het percentage van de wereldbevolking dat met honger naar bed gaat.

6 30 % Toename van de FAO voedselprijzenindex, in de tweede helft van 2010 Toename van de FAO voedselprijzenindex, in de tweede helft van 2010

7 $68 miljard Bedrag besteed aan voedselbonnen voor 40 miljoen hongerige Amerikanen Bedrag besteed aan voedselbonnen voor 40 miljoen hongerige Amerikanen.

8 60 % Deel van de sub-Sahara Afrikaanse kinderen dat lijdt aan bloedarmoede als gevolg van slechte voeding. Deel van de sub-Sahara Afrikaanse kinderen dat lijdt aan bloedarmoede als gevolg van slechte voeding.

9 60 % Van alle ongecultiveerde grond is in Afrika. Van alle ongecultiveerde grond is in Afrika.

10 10 miljoen Schatting van het aantal hectare landbouwgrond dat ieder jaar verloren gaat als gevolg van droogte. Schatting van het aantal hectare landbouwgrond dat ieder jaar verloren gaat als gevolg van droogte.

11 30% Schatting van het deel van voedselgewassen dat jaarlijks verspild wordt. Schatting van het deel van voedselgewassen dat jaarlijks verspild wordt.

12 10 % Deel van het Wereldbank ontwikkelingsbudget Deel van het Wereldbank ontwikkelingsbudget dat in 2000 aan landbouw werd besteed. dat in 2000 aan landbouw werd besteed. Dat is 26 % minder dan in de Jaren ‘80.. Dat is 26 % minder dan in de Jaren ‘80..

13 Barbara KinneyBill & Mleinda Gates Foundation


Download ppt "Barbara KinneyBill & Mleinda Gates Foundation. 925 miljoen Ondervoede mensen in de wereld in 2010, volgens de Food and Agricultural Organization (FAO)."

Verwante presentaties


Ads door Google