De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PowerPoint presentatie BOURGOGNE

Verwante presentaties


Presentatie over: "PowerPoint presentatie BOURGOGNE"— Transcript van de presentatie:

1 PowerPoint presentatie BOURGOGNE
Ligging Geschiedenis Bevolking vlag Bourgogne Toerisme Natuur en Platteland Beroemde personen Bezienswaardigheden

2 ligging Bourgogne ligt in het oosten van Frankrijk en is een langgerekt wijngebied. Het strekt zich in zuidelijke richting uit van Dijon tot Lyon. Eveneens wordt de Chablis tot de Bourgogne gerekend. De Chablis is een echt buitenbeentje, het ligt op ongeveer 100 km ten noordwesten van Dijon. De totale oppervlakte die met wijnstokken is beplant bedraagt hectaren. Landschappelijk is de Bourgogne zeer aantrekkelijk: ze is heuvelachtig en zeer afwisselend. De heuvels zijn een zeer belangrijke faktor voor de wijnbouw in dit gebied.

3 Geschiedenis Bourgogne kent een zeer rijke geschiedenis
Het Bourgondische rijk, waar Nederland ooit deel vanuit maakte, heeft sporen achtergelaten overal in de regio staan mooie kastelen die eens bewoond werden door de Bourgondische hertogen. Nog van ver voor de tijd van de pracht en praal van deze hertogen stamt de benedictijner abdij van Cluny. In de 10e eeuw na Christus stond heel Europa zelfs onder de invloed van deze machtige kloosterorde.

4 Bevolking De bevolking van bourgogne staat bekend dat ze levensgenieters zijn. Niet voor niets wordt er gesproken van de Bourgondische levensstijl.Dit houdt in dat ze genieten van de leuke dingen in het leven.Ze houden van drinken en lekker eten.Het klimaat is er ook naar om lekker te genieten.

5 Toerisme Steeds meer toeristen zoeken voor hun vakantie een verblijfplaats in de plaatselijke omgeving van Bourgogne. De rust van het platteland en het contact me het boerenleven en met de dieren op de boerderij wordt door velen geprefereerd boven een verblijk op de grote, onpersoonlijke en commerciële campings. De gemiddelde toeristen houden tegenwoordig veel van de natuur. Daarom nemen veel toeristen een camping buiten het centrum of de stad.

6 Natuur en platteland Midden in het centrum van bourgogne ligt het groene hart voor de natuurliefhebbers. De Morvan, dat is het land van water en heuvels. Deze aan natuurschoon rijke streek heeft veel van zijn oorspronkelijkheid kunnen bewaren, dat komt door het reliëf en de hoge ligging. De Morvan is het gebied van de folklore en geheimzinnige verhalen. Door het bestemmen van de streek tot Parc Regional du Morvan is het behoud van de natuurschoon ook voor de toekomst zeker gesteld. De Morvan heeft een vriendelijk bocagelandschap dat harmonieus wordt afgewisseld door heide, dichte bossen, rotsachtige hoogten, bruisende rivieren en beken. Aan het riviertje de Cure ligt Sint père sous Vezelay: een wel heel bijzonder dorpje met de mooiste gotische kerk van Bourgogne Je kunt kiezen uit meerdere bijzondere bestemmingen op het platteland van Frankrijk. De vulkanische verschijnselen aan de Allier in Auvergne en de machtige gorges van de Loue in het kalkgesteente van de Jura. De omgeving wordt gekenmerkt door historie en een heel mooi landschap en in de Drôme waant u zich op de fiets in het hooggebergte.

7

8 Belangrijke Personen Domaine Vincent Girardin
Vincent Girardin staat niet alleen bekend als een van de beste wijnmakers van het dorp Santenay (Cote d’Or), hij wordt ook gezien als een van de grote wijnmaak-talenten van Bourgogne. Santenay geniet trouwens een zekere reputatie voor zijn nogal rustieke wijnen. Die van Girardin zijn dat overigens geenszins.

9 Belangrijke Plaatsen Dijon Nevers: de stad van
Morvan ambachtelijk porselein Sens Auxerre Vezelay Nevers Autun Saulieu Beaune

10


Download ppt "PowerPoint presentatie BOURGOGNE"

Verwante presentaties


Ads door Google