De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De HORTI BusinessGame Waarom meedoen?.  Schaalvergroting in de tuinbouwsector verandert de eisen aan management en ondernemerschap.  Grotere bedrijven.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De HORTI BusinessGame Waarom meedoen?.  Schaalvergroting in de tuinbouwsector verandert de eisen aan management en ondernemerschap.  Grotere bedrijven."— Transcript van de presentatie:

1 De HORTI BusinessGame Waarom meedoen?

2  Schaalvergroting in de tuinbouwsector verandert de eisen aan management en ondernemerschap.  Grotere bedrijven worden meer elkaars concurrent.  Strategiepad gaat verder dan kostprijsbeheersing, de eigen marktpositie wordt steeds belangrijker.  Strategie is het aanpassen van het bedrijf op de veranderende concurrentiepositie.  Het spel leert te focussen op de concurrentiepositie.

3 Concept Een professioneel opgezet tuinbouw management- en innovatiegame dat de deelnemers aanspreekt op hun interesse en vaardigheden en en passent hun management- en ondernemerskennis ontwikkelt, teamspirit bevordert en de tuinbouw positioneert als een boeiende sector. De speler leidt een virtuele tuinbouwbedrijf dat ketenbreed actief is en zelf de markt bedient in directe concurrentie.

4 Spelopzet  Twee virtuele ondernemingen (roos of tomaat) vormen het vertrekpunt voor verschillende poules.  In iedere poule proberen 7 teams de onderneming tot de grootste hoogte te brengen, met per poule één winnaar.  De teams worden uitgedaagd professioneel te ondernemen en door marktinzicht en innovaties een concurrentievoorsprong op te bouwen op voor hun virtuele onderneming.

5 Deelnemersgroepen  Poule met tuinbouwbedrijventeams.  Poule met professionals.  Poule met studenten en scholieren. Elke categorie heeft eigen winnaar!

6 Speluitvoering  Spelleiding creëert dynamiek op basis van praktijksimulatie en ‘events’ per spelronde.  8 spelrondes in ca. 24 weken.  Per spelronde ca. 2 uur speeltijd.  8 x vast inlevertijdstip van spelbeslissingen.  Teams kunnen zelf scenario’s doorrekenen.  Brede beoordeling van spelresultaat.

7 Spelrondes S1S2S3S4…..S8S9 Basis, ieder start met zelfde bedrijf 1 e input case 1 case 2 case … case 6 slot- ronde Sierteelt- bedrijf > Groente- bedrijf > Iedere spelronde is één jaar in het bedrijf, dus echte strategische vraagstukken!

8 Spelinschrijving  Inschrijving direct via website Horti Business Game via www.hillenraad.nlwww.hillenraad.nl  Inschrijven kan nog tot 14 november!  Invoeren beslissingen voor de eerste spelronde uiterlijk 27 november.  DUS NU INSCHRIJVEN MET UW TEAM.

9 Kosten & opbrengsten  U speelt met u team voor €100,- mee met de game.  Wilt u in aanmerking komen voor 50% korting? Neem dan contact op met Hillenraad.  In acht sessies van ca. 2 uur scherpt u uw team aan om te leren denken in onderscheidbare marktstrategieën en concurrentievoordeel én u bouwt en passent aan een gemotiveerd team.


Download ppt "De HORTI BusinessGame Waarom meedoen?.  Schaalvergroting in de tuinbouwsector verandert de eisen aan management en ondernemerschap.  Grotere bedrijven."

Verwante presentaties


Ads door Google