De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Transport en Infrastructuur

Verwante presentaties


Presentatie over: "Transport en Infrastructuur"— Transcript van de presentatie:

1 Transport en Infrastructuur
4B – Knooppunt of knelpunt?

2 Infrastructuur Het totale netwerk waarlangs zich verkeer afspeelt.
Wegen Waterwegen Televisie/internet kabels Telefoon netwerken Luchtcorridors Sattelieten Etc etc.

3 Verkeersader / knooppunt
Belangrijke wegen noemen we aders. Hierover vind de meeste en belangrijkste transport plaats. Plaatsen waar verschillende aders zich kruizen noemen we een verkeersknooppunt.

4 Mainports Begin of einde van een goederenstroom
Grootste en belangrijkste van een land Verschillende soorten goederen en wegen Haven van Rotterdam Water – wegen – treinen Luchthaven Schiphol Vliegtuigen - goederen

5

6 Achterland Met het achterland bedoelen we de regio’s achter een Mainport. Het achterland van Schiphol en Rotterdam zijn : de rest van Nederland, West-Duitsland, België, Zuid-Engeland en Noord-Frankrijk. - Opdracht: Maak de examenvraag in je leerboek.

7 Knooppunten In banen leiden van alle soorten verkeerstromen
Hoe belangrijker -> hoe meer autoverkeer Als er te veel verkeer is wordt het steeds lastiger om een knooppunt te bereiken. Hoeveel verkeer een knooppunt aankan drukken we uit in de verkeerscapaciteit. Bij overschrijden hiervan ontstaan files.

8 Van knooppunt tot knelpunt
Knelpunten zijn knooppunten waar de verkeersstromen stokken of tot stilstand komen. Op welke momenten stokt een verkeersstroom?

9 Verbeteringen Nederland heeft een drietal projecten ter verbetering van de verkeersstromen. HSL- lijn Betuwe-lijn IJzeren- Rijn Opdracht: Zoek van alle drie uit: Wat het is. (voeg informatie website url toe!) Waarom het project gestart is. Waar het ligt. Voeg een kaart toe.

10 Opdracht: infrastructuur Niekée
Teken op een groot wit vel schematisch de infrastructuur van Niekée. Welke soorten verkeer hebben we? (verwerk er minimaal 3) Wat zijn knooppunten? Wat zijn knelpunten? Wat is de Mainport? Maak deze opdracht met maximaal 2 mensen. Gebruik potlood, kleur en liniaal.


Download ppt "Transport en Infrastructuur"

Verwante presentaties


Ads door Google