De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mijn spreek beurt gaat over judo

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mijn spreek beurt gaat over judo"— Transcript van de presentatie:

1 Mijn spreek beurt gaat over judo
De geschiedenis. Wanneer werd judo populair. Welke banden. examens

2 wedstrijden Training vragen

3 De geschiedenis Judo is een Japanse verdedigings-sport. Deze sport is ongeveer 100 jaar geleden uitgevonden door de japanner Jigoro Kano.Hij wilde een wedstrijdsport die ongevaarlijk was en ook veel plezier zou schenken.

4 Hij haalde de gevaarlijke technieken zoals de been en nek klemmen en ook de schoppen en de slagen uit het jiu-jitsu en noemde het Judo.

5 Wanneer werd judo populair
Het judo kwam rond 1945 naar Europa . Het werd in Nederland pas populair toen Anton Geesink in het jaar 1961 wereldkampioen werd.

6 Welke banden De witte band is de beginners band,
de gele band als je die hebt ben je iets beter. Hoe hoger de band hoe beter je bent dit zijn alle banden wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart.

7 examens Er bestaan bij judo 16 examens. Je begint met de witte band, voor elk bandexamen moet je een aantal grepen en worpen kennen. Hoe hoger je komt hoe meer worpen en grepen je moet kennen. De grepen worden steeds moeilijker.

8  Judoka's tot 12 jaar kunnen ook slippen halen, dit zijn tussenstapjes voor een examen, als je nog niet alles weet wat je moet weten voor de gele band maar je weet wel de helft van de grepen dan krijg je de gele slip.

9 wedstrijden Als je met een judo wedstrijd mee doet dan moet je eerst gewogen worden daarna moet je zeggen welke band je hebt want het zou oneerlijk zijn als je tegen iemand moet die veel hogere band heeft of veel te zwaar is.

10 training We hebben 1 keer per week training we trainen dan een uur en dan leren we allerlei worpen en grepen. we trainen dan ook onze buik spieren we doen vaak leuke spelletjes en als je het leuk vindt dan kan je ook komen kijken om 17:15 en het is om 18:15 afgelopen.

11 Vragen die ik bedacht heb
Wie heeft judo opgericht. Hoeveel examens heb je. Wanneer werd judo populair.

12 Dit was mijn spreek beurt over judo
Zijn er nog vragen????????????


Download ppt "Mijn spreek beurt gaat over judo"

Verwante presentaties


Ads door Google