De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1.3 Krachten ontbinden 4T Nask1 H1 Krachten. Evenwicht in krachten Als een voorwerp stil staat of hangt, zijn er krachten in evenwicht. De resultante.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1.3 Krachten ontbinden 4T Nask1 H1 Krachten. Evenwicht in krachten Als een voorwerp stil staat of hangt, zijn er krachten in evenwicht. De resultante."— Transcript van de presentatie:

1 1.3 Krachten ontbinden 4T Nask1 H1 Krachten

2 Evenwicht in krachten Als een voorwerp stil staat of hangt, zijn er krachten in evenwicht. De resultante is dan altijd 0 N. Het hangt van de situatie af welke krachten er werken. De normaal kracht is de kracht van de ondergrond op het voorwerp.

3

4 Ontstaan van krachten Een kracht kan ontstaan omdat een voorwerp uitgerekt of in elkaar gedrukt wordt (trekkrachten en drukkrachten). Een veer wordt uitgerekt  veerkracht Een touw wordt uitgerekt  spankracht Een tafel wordt ingedrukt  normaalkracht

5 Krachten ontbinden Soms wordt een kracht F v, F s of F n niet direct op een voorwerp uitgeoefend. Je moet dan uitzoeken hoe groot de kracht dan wel is. Bij schilderij: hoe groot is de kracht in de touwtjes?

6 Krachten ontbinden? HOE DOE JE DAT?!? –Zie stappenplan op blz. 18 en 19. Uitleg ontbinden van krachten op papier Uitleg ontbinden van krachten met applet Voorbeelden van ontbinden van krachten Oefeningen bij ontbinden van krachten

7 Internet cursus krachten Ook 1.1 en 1.2 zit hier bij in.

8 bouwmaterialen MateriaalBestand tegen trekkracht? Bestand tegen drukkracht? BaksteenNeeJa BetonNee, wel als je gewapend beton maakt (met stalen geraamte) Ja HoutJa StaalJa Hout en staal wordt gebruikt voor overkappingen.

9 Welk bouwmateriaal? Dichtheid Uiterlijk Prijs Brandbaarheid Duurzaamheid Effect op milieu


Download ppt "1.3 Krachten ontbinden 4T Nask1 H1 Krachten. Evenwicht in krachten Als een voorwerp stil staat of hangt, zijn er krachten in evenwicht. De resultante."

Verwante presentaties


Ads door Google