De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ASIAN PROJECT 2006 Praktische tips. Bij aankomst Ten laatste bij het ontvangen van de hotelsleutel geef je het vliegtuigticket aan het coördinatieteam.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ASIAN PROJECT 2006 Praktische tips. Bij aankomst Ten laatste bij het ontvangen van de hotelsleutel geef je het vliegtuigticket aan het coördinatieteam."— Transcript van de presentatie:

1 ASIAN PROJECT 2006 Praktische tips

2 Bij aankomst Ten laatste bij het ontvangen van de hotelsleutel geef je het vliegtuigticket aan het coördinatieteam Wij gaan direct geld wisselen (bank) Er wordt die dag ook een bezoek gebracht aan een grootwarenhuis om het ontbijt aan te kopen

3 Gedrag in China Plezier maken mag Drinken mag Bij een cultuuruitstap ben je nuchter en op tijd in de lobby Bij een bedrijfsbezoek ben je nuchter en wakker op tijd in de lobby

4 Uurregeling Wordt elke dag door de begeleider uitgehangen in het hotel Het uur dat daar vermeld staat is het enige geldige. Uren en dagen kunnen verschillen van het reisprogramma dat je in België ontvangen hebt!

5 Op stap gaan Iedereen neemt altijd het adres van het hotel mee! In het Chinees! (ook in boekje) Iedereen zorgt er altijd voor dat hij minimum geld bij heeft om een taxi te kunnen betalen (min. 50 RMB) Algemeen noodnummer Johan Mannaerts 008613691260553 24 uur/24 uur

6 Andere noodnummers Elke begeleidende docent heeft een eigen Chinese nummer Iedereen van het coördinatieteam heeft een Chinese nummer Deze nummers vind je ten laatste 24 uur na aankomst in China op de asianprojectsite Noteer die nummers!!

7 Klimaat Overdag kan het warm zijn. ‘s nachts is het meestal vrij koud < 5°C ook na een mooie dag In Beijing is er een droge lucht. Drink zeer regelmatig kleine hoeveelheden vocht anders heb je zeker keelpijn.

8 Persoonlijke tips Wissel niet te veel geld in één keer Bewaar je geld op een veilige plaats Laat nooit geld los op de kamer liggen Hetzelfde voor andere waardevolle spullen Steek het waar je wilt, laat je het in je koffer dan doe je die op slot (slotje)

9 Persoonlijke tips Laat je paspoort op de kamer, zorg dat je altijd een kopie mee hebt (krijg je samen met de paspoort en vliegtuigticket bij vertrek). Neem je paspoort wel mee om geld te wisselen. Geld wisselen op straat = betere koers maar GEGARANDEERD VALS GELD!!

10 Bij een incident Verwittig begeleider of coördinatie! Vergoed aangerichte schade Gedraag u in het openbaar ook al ben je dronken. Een Chinees zal je niet terecht wijzen maar noteert alles. ‘s Anderdaags krijgt de coördinatie tot in de kleinste details een verslag van de feiten.

11 Transport in China Neem de taxi of metro Ga niet alleen op stap Laat nooit een zieke collega ergens alleen achter

12 Communicatie in China Chinese SIM kost ongeveer 60 RMB Laadkaart kost 100 RMB 10 RMB is ongeveer 1 euro Je kan hiermee ook naar België bellen. Er zijn veel internetcafés Mail en messenger zijn op de meeste plaatsen dus beschikbaar

13 Communicatie in China Bericht voor de ouders: gebruik asianproject@groept.be enkel in noodgevallen. Wij zijn geen postbodes. asianproject@groept.be Tip voor de ouders: plaats geen te persoonlijke boodschappen op het forum, iedereen leest dit. Schrijf ook eens iets op het forum

14 Kostprijs in China Taxirit kost meestal tussen de 20 en 40 RMB Chinese maaltijd per persoon kost meestal 20 tot 50 RMB per persoon Mc Donalds en andere fastfood = Europese prijzen

15 Kamers Iets beschadigd tijdens kamerfeestje? Iedereen is verantwoordelijk voor de kamer waarvan hij de sleutel heeft gekregen en die persoon draait op voor de kosten. Slapen op een andere kamer? OK, maar als iemand ‘s morgens niet komt opdagen dan moet het coördinatieteam weten op welke kamer die persoon zich bevindt.

16 Zeker meenemen Keelpastilles Rugzak is altijd handig Sportgerief Reisgids

17 Wat niet mee te nemen Laptop GSM Lakens, handdoeken, …

18 Foto’s Datums worden voor vertrek allemaal gelijk gezet en komen dan op de site, anders niet!!

19 Dagboek Noteer eens iets in het dagboek op de website, je maakt er vast en zeker vele Belgen blij mee...

20 Reisschema Zie kopie


Download ppt "ASIAN PROJECT 2006 Praktische tips. Bij aankomst Ten laatste bij het ontvangen van de hotelsleutel geef je het vliegtuigticket aan het coördinatieteam."

Verwante presentaties


Ads door Google