De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wetenschapsfilosofie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wetenschapsfilosofie"— Transcript van de presentatie:

1 Wetenschapsfilosofie
Werkcollege 1

2 Programma Voorstellen Voorbeelden tentamenvragen
2. opdracht ‘(wetenschaps-)filosofische naslagsites’ 3. analyseopdracht voorwoorden (1 x 10 min. werken in tweetallen, 4 x 15 min. kernvragen)

3 Introductie: wie ben ik
Dr. Rick Dolphijn Media en Cultuur Wetenschappen Kamer: 0.21 (KNG 29) Postvak: overloop KNG Of 1.22 (KNG 29)

4 1. Drie typen vragen 1. Kennisvragen 2. Toepassingsvragen:
De kernvragen: beantwoord de kernvragen voor een van de besproken denkers/wetenschappers. De passagevraag: Leg uit hoe een bepaalde passage uit een van de gelezen teksten past binnen een bepaald domein. 3. defend or criticize Activiteit: jullie dienen voor iedere bijeenkomst een aantal tentamenvragen te verzinnen. Neem de vragen mee op papier en dien die ook in na afloop van de werkcolleges.

5 2. Wet. Fil. naslagsites doel: bruikbaarheid en betrouwbaarheid van sites toetsen; bewustzijn voor kritisch gebruik van (internet-)bronnen. Hoe betrouwbaar? Hoezeer echt voor naslag?

6 3. Analyseopdracht doel: grip krijgen op kernvragen, begrip van filosofische dimensie daarvan. activiteit 1: werk in tweetallen: licht je bevindingen toe, stel kritische vragen, probeer te achterhalen hoe je de kernvragen hebt ‘geïnterpreteerd’? activiteit 2: klassikaal (4x 15 min.): wat is de wetenschapsfilosofische dimensie van elke van de kernvraag? hoe zijn keuzes die een wetenschapper maakt (voorbeelden) onderbouwd? hoe kun JIJ deze expliceren en onderbouwen?

7 The Matrix Tekst 1 Tekst n Sociaal-filosofische /ethische vraag
Ontologische vraag Kentheoretische vraag Methodologische vraag


Download ppt "Wetenschapsfilosofie"

Verwante presentaties


Ads door Google