De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

6.4 liever geen warmte transport : isoleren Gemaakt door: Jesse Bruinsma Jesse Bruinsma& Wouter Molenhuis.

Verwante presentaties


Presentatie over: "6.4 liever geen warmte transport : isoleren Gemaakt door: Jesse Bruinsma Jesse Bruinsma& Wouter Molenhuis."— Transcript van de presentatie:

1 6.4 liever geen warmte transport : isoleren Gemaakt door: Jesse Bruinsma Jesse Bruinsma& Wouter Molenhuis

2 Ruimtes verwarmen: met brandstof.  In Nederland word vaak als brandstof voor verwarming aardgas gebruikt.  In de cv-ketel wordt dit aardgas verbrand.  Tijdens de verbranding wordt chemische energie voor het grootste deel omgezet in warmte.  Deze warmte wordt afgegeven aan water dat zich in een gesloten circuit van metalen leidingen en radiatoren bevindt.  Een pompje zorgt ervoor dat het water goed door het circuit stroomt.  Het hete water staat warmte af aan de radiator en die geeft het weer af aan de lucht in het vertrek.  Bij dit warmtetransport spelen zowel geleiding, stroming als straling een rol.

3 Ruimtes verwarmen: met de zon.  Voor verwarming van huizen kan ook warmtestraling van de zon worden gebruikt.  Zulke huizen kun je herkennen aan hun schuine daken met grote glazen ruiten.  Achter de ruit zit een zwarte radiator met water, een zonnecollector.  Als de zon er op schijnt absorbeert de collector warmtestraling.  Hierdoor wordt het water verwarmd en kan worden gebruikt voor de verwarming van het huis.

4 Isoleren in het groot en in het klein. Isoleren in het groot. Isoleren in het groot.  De meeste warmte in een huis verlies je via de muren.  Hier treedt ongewenst warmtetransport op door geleiding en straling.  Veel isolatiemethoden berusten op het gegeven dat ‘stilstaande’ gassen slechte warmtegeleiders zijn.  Dit wordt toegepast bij dubbele ramen en spouwmuurisolatie. Isoleren in het klein.  Een bekend voorbeeld van warmte- isolatie in het klein: de thermosfles  Een thermosfles word gebruikt om dranken warm of koud te houden  En bestaat uit twee flessen. De buitenste dient als bescherming, de binnenste fles is om de drank vast te houden.

5 Einde


Download ppt "6.4 liever geen warmte transport : isoleren Gemaakt door: Jesse Bruinsma Jesse Bruinsma& Wouter Molenhuis."

Verwante presentaties


Ads door Google