De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

6.4 liever geen warmte transport : isoleren

Verwante presentaties


Presentatie over: "6.4 liever geen warmte transport : isoleren"— Transcript van de presentatie:

1 6.4 liever geen warmte transport : isoleren
Gemaakt door: Jesse Bruinsma & Wouter Molenhuis

2 Ruimtes verwarmen: met brandstof.
In Nederland word vaak als brandstof voor verwarming aardgas gebruikt. In de cv-ketel wordt dit aardgas verbrand. Tijdens de verbranding wordt chemische energie voor het grootste deel omgezet in warmte. Deze warmte wordt afgegeven aan water dat zich in een gesloten circuit van metalen leidingen en radiatoren bevindt. Een pompje zorgt ervoor dat het water goed door het circuit stroomt. Het hete water staat warmte af aan de radiator en die geeft het weer af aan de lucht in het vertrek. Bij dit warmtetransport spelen zowel geleiding, stroming als straling een rol.

3 Ruimtes verwarmen: met de zon.
Voor verwarming van huizen kan ook warmtestraling van de zon worden gebruikt. Zulke huizen kun je herkennen aan hun schuine daken met grote glazen ruiten. Achter de ruit zit een zwarte radiator met water, een zonnecollector. Als de zon er op schijnt absorbeert de collector warmtestraling. Hierdoor wordt het water verwarmd en kan worden gebruikt voor de verwarming van het huis.

4 Isoleren in het groot en in het klein.
De meeste warmte in een huis verlies je via de muren. Hier treedt ongewenst warmtetransport op door geleiding en straling. Veel isolatiemethoden berusten op het gegeven dat ‘stilstaande’ gassen slechte warmtegeleiders zijn. Dit wordt toegepast bij dubbele ramen en spouwmuurisolatie. Isoleren in het klein. Een bekend voorbeeld van warmte-isolatie in het klein: de thermosfles Een thermosfles word gebruikt om dranken warm of koud te houden En bestaat uit twee flessen. De buitenste dient als bescherming, de binnenste fles is om de drank vast te houden.

5 Einde


Download ppt "6.4 liever geen warmte transport : isoleren"

Verwante presentaties


Ads door Google