De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Computer Club Reeuwijk 14 februari 2011. Agenda Nieuws Nieuws Twitter Twitter Het nieuwe jaar Het nieuwe jaar Uw systeem optimaal houden Uw systeem optimaal.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Computer Club Reeuwijk 14 februari 2011. Agenda Nieuws Nieuws Twitter Twitter Het nieuwe jaar Het nieuwe jaar Uw systeem optimaal houden Uw systeem optimaal."— Transcript van de presentatie:

1 Computer Club Reeuwijk 14 februari 2011

2 Agenda Nieuws Nieuws Twitter Twitter Het nieuwe jaar Het nieuwe jaar Uw systeem optimaal houden Uw systeem optimaal houden

3 Nieuwtjes Nokia en Microsoft Politie aan het Twitteren Mobiel bellen in Italie Prijsvergelijker Google e Google Art Laatste Internet adressen uitgegeven Eén oplader binnen de EU ICT Nieuws

4 Nokia en Microsofr De Finse mobieltjesfabrikant Nokia en softwaregigant Microsoft gaan intensief samenwerken. Dat hebben de ondernemingen vrijdag gezamenlijk bekendgemaakt. Nokia maakt voortaan gebruik van het Windows Phone 7 besturingssysteem van Microsoft voor mobiele telefoons. Verder zullen de smartphones van Nokia gebruikmaken van de zoekmachine Bing van Microsoft. „Wij vinden het een slechte zet van Nokia. Microsoft heeft met Windows Phone 7 wel een goed besturingssysteem, maar met een marktaandeel van slechts 3 procent is het veel te klein om de snel slinkende positie van Nokia op de markt voor smartphones te verbeteren” zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

5 Politie maakt gebruik van Twitter Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) waarschuwt mensen voor het eerst via Twitter voor nepgoudverkopers, die volgens het KLPD weer actief beginnen te worden. Het korps kreeg onlangs de eerste melding van het jaar van een gedupeerde binnen, aldus het KLPD vrijdag..

6 Mobiel bellen in Italie Silvio Berlusconi wil nooit meer mobiel bellen. Dit heeft de Italiaanse premier woensdagavond gezegd tijdens een etentje thuis met politieke vrienden, aldus persbureau ANSA donderdag. „Ik heb besloten dat ik nooit meer enige mobiele telefoon gebruik”, aldus de premier volgens het uitgelekte tafelgesprek. „Ik wil er niets meer over horen”.

7 Google Shopping Prijsvergelijker Google Nederlandse webwinkeliers kunnen zich sinds deze week aanmelden bij de prijsvergelijkingsdienst van Google, Google Shopping. Ze kunnen hun productgegevens invoeren op een speciale site waarna internetters deze terugzien bij zoekopdrachten. De zoekdienst kondigt de lancering van Google Shopping in Nederland, Spanje en Italië aan op het eigen Merchant blog. Deelname is gratis voor winkeliers. De introductie van Google’s prijsvergelijker betekent concurrentie voor diensten als kieskeurig.nl, beslist.nl en vergelijk.nl.

8 Google Art Google Art heeft een primeur: het Nederlandse Van Gogh Museum en Rijksmuseum werken samen om enkele bekende kunstwerken voor het grote publiek tentoon te stellen. Vanaf vandaag werken beide musea samen met het Google Artproject. Zeventien van de belangrijkste musea ter wereld kozen uit hun collectie één kunstwerk dat Google heeft gefotografeerd voor de nieuwe website. Daarnaast werden ruim duizend objecten uit deze musea op hoge resolutie gefotografeerd en zijn er ook 385 museumzalen gedigitaliseerd.de nieuwe website Met één muisklik kun je de museumzalen in 360 graden bekijken zoals in het bekende Street View, inzoomen op details van verschillende werken van in totaal 486 kunstenaars en achtergrondinformatie over deze werken tevoorschijn roepen. Met Create an Artwork Collection bewaar je bovendien een selectie van de kunstwerken in een eigen collectie, die je kunt delen met vrienden.Street View

9 Internet adressen Het orgaan dat wereldwijd de internetadressen beheert, de IANA, geeft vandaag het laatst beschikbare blok adressen vrij. Er wordt al langer voor gewaarschuwd door internetspecialisten, maar nu is het echt zover: de internetadressen of IP-adressen zijn zo goed als op. Zo’n IP-adres is een unieke cijfercombinatie die wordt toegekend aan elke computer die met het web verbonden is. Het internetprotocol dat we vandaag kennen, IPv4, werd gelanceerd in 1984. Het bepaalde dat elk IP-adres moest bestaan uit 4 bytes, wat in totaal bijna 4,3 miljard mogelijke cijfercombinaties gaf. Gelukkig zag de internetwereld het probleem al jaren aankomen en werd er een opvolger gevonden, namelijk IPv6. Dat protocol gebruikt adressen van16 bytes, waarmee niet minder dan 340 sextiljoen adressen beschikbaar worden,of ruwweg 50 biljoen keer een biljard IP-adressen per hoofd van de wereldbevolking. Als je niet zo thuis bent in de grote getallen: IPv6 maakt meer IP-adressen mogelijk dan er zandkorrels liggen op de stranden van onze aardbol.

10 Eén oplader voor de EU Een nieuwe universele oplader voor mobiele telefoons moet een eind maken aan de jarenlange ergernis van niet-passende stekkers en laden vol met oude snoeren en adapters. De nieuwe oplader, die werkt met mini-usb, werd gisteren door de Europese Commissie gepresenteerd en zal in de loop van dit jaar door de grootste telefoonproducenten worden overgenomen. Dat gebeurt mede op initiatief van oud-Telegraaf-correspondent Ronald Veerman, die twee jaar geleden een actie startte. VVD-Europarlementariër Manders kaartte de kwestie kort daarna bij de Commissie aan, die met de telefoonbedrijven om tafel ging

11 ICT Nieuws Voor het laatste nieuws schakelen we over naar Frans Voor het laatste nieuws schakelen we over naar Frans

12 Twitter Wat is Twitter Hoe maak ik een account aan in twitter Hoe leg ik contact in twitter

13 USB stick Beveilig uw USB stick Beveilig uw USB stick

14 Advanced System Care Gratis programma Gratis programma Is gebruikersvriendelijker dan C Cleaner Is gebruikersvriendelijker dan C Cleaner

15 Computer Club Reeuwijk VRAGEN ?


Download ppt "Computer Club Reeuwijk 14 februari 2011. Agenda Nieuws Nieuws Twitter Twitter Het nieuwe jaar Het nieuwe jaar Uw systeem optimaal houden Uw systeem optimaal."

Verwante presentaties


Ads door Google