De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne."— Transcript van de presentatie:

1 De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. TOOLBOX WERKEN OP HOOGTE 2: blijf scherp!

2 © mei 2013 – versie 00 Wat gaan we doen? Veilig werken op hoogte: waarom ook alweer? –wat is het? –risico’s en gevolgen Wat gaan we de komende periode doen aan veilig werken op hoogte?

3 © mei 2013 – versie 00 Toolbox Werken op hoogte Werken op hoogte: alle werkzaamheden die worden uitgevoerd met een hoogteverschil van 2,5 meter Werken op hoogte is risicovol!

4 © mei 2013 – versie 00 Veilig werken op hoogte: waarom ook alweer? Risico’s: Vallen van hoogte Door een golfplaten dak zakken / vallen Eventuele asbestbesmetting van jezelf, collega’s en derden bij een calamiteit

5 © mei 2013 – versie 00 Weet je het nog? Een golfplatendak waarschuwt niet. Je hoort niets kraken bij te zware belasting. Het dak breekt opeens. In de asbestverwijdering zijn er relatief veel ongevallen bekend door vallen van golfplaten daken.

6 © mei 2013 – versie 00 Hoe doen we het nu? Welk cijfer tussen 1 en 10 geef jij aan het veilig werken op hoogte? Welk cijfer tussen 1 en 10 krijgt het verwijderen van golfplaten daken? –1 staat voor zeer onveilig –10 staat voor heel veilig Wat is er nodig om een hoger cijfer te bereiken? Bespreek zowel wat je zelf beter kan doen als wat jouw bedrijf beter kan doen Maak afspraken

7 De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tot slot Afspraak volgende bijeenkomst Vragen? S UCCES !


Download ppt "De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne."

Verwante presentaties


Ads door Google