De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Consortium ZeGNN Katja van Groesen, verloskundige kring friesland

Verwante presentaties


Presentatie over: "Consortium ZeGNN Katja van Groesen, verloskundige kring friesland"— Transcript van de presentatie:

1 Consortium ZeGNN Katja van Groesen, verloskundige kring friesland

2 kaders consortium multidisciplinaire lijnoverstijgende samenwerking
gericht op de praktijk verbetering van de zorg bevordering praktijkgericht onderzoek borging van kennisoverdracht

3 situatie Groningen/Noord Drenthe en Friesland
relatief dunbevolkt > zorgen om bereikbaarheid en kwaliteit groot percentage zwangeren met een lage sociaaleconomische status (SES)

4 ontwikkelingen Groningen/Noord Drenthe en Friesland
geboortezorg Groningen healthy pregnancy 4 All District Verloskundig Platform en 5 VSV’s friesland voorop! Geboortezorg groningen toekomstbestendigheid van VK zorg met VK/Gyn/zorgverzekeraar en STBN healthe pregnancy 4 all terugdringen ongewenste zwangerschapsuitkomsten door verbeteren preconceptiezorg Er is een proces in gang waarbij VSV’s gaan professionaliseren de een is wat verder in dan de andere

5 protocollen ontwikkelen van procedure om protocollen te ontwikkelen en implementeren die aansluiten bij regionale problematiek multidisciplinair en lijnoverstijgend verbeteren van zorg onafhankelijk van structuur zorg kenniscentrum streven naar evidence based verloskunde. lijkt open deur maar dat in de praktijk het beleid in de vsv verschilt. Het doel is om daar meer een lijn in te krijgen. Dat bevordert eenduidige voorlichting aan client, voorkomt shoppen. In de projectaanvraag focussen we op onderwerpen die lijnoverstijgend en myltidicplinair zijn om de samenwerking zo breed mogelijk te verbeteren en om specifieke problemen in het noorden aan te kunnen pakken.

6 voorbeelden overdracht van zorg in acute situaties met specifiek aandacht voor overdracht bij ambulancezorg identificatie van a.s. ouders waarbij een ongunstige opgroeisituatie bestaat en het doorgeleiden naar deskundige begeleiding beleid bij en begeleiding van zwangeren met antidepressivagebruik opsporen en behandelen van diabetes gravidarum/ zorg rond zwangere met diabetes Meer …………. wij denken aan deze vier onderwerpen en toelichten waarom: Richt zich op samenwerking met ambulance, richt zich op problematiek van bereikbaarheid en zo spoedig mogelijk starten van de behandeling. Raakt ook de eis van de IGZ om te werken aan paralelle acties dit raakt de samenwerking met de GGD/JGZ en relatief grote aantal vrouwen met lage SES Hier komt de samenwerking met de kinderarts in beeld en het groot aantal vrouwen in het noorden die SSRI gebruikt In eerste PAN rapport worden meerdere casus genoemd die draaien rond begeleiding bij diabetes gravidarum/mellitus. Nog steeds geen eenduidig beleid. Het raakt ook samenwerking met huisartsen en vrouwen met overgewicht.

7 van plan naar uitvoering
vorm geven consortium werkgroepen multidisciplinair bestaande uit leden van verschillende VSV’s bespreken/ implementeren in VSV’s deelname aan ACTion project deelname VSV’s


Download ppt "Consortium ZeGNN Katja van Groesen, verloskundige kring friesland"

Verwante presentaties


Ads door Google