De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bijstellen De laatste fase in het cyclisch model voor methodisch werken heet ‘bijstellen’. Binnen een hulpverleningstraject betekent bijstellen dat je.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bijstellen De laatste fase in het cyclisch model voor methodisch werken heet ‘bijstellen’. Binnen een hulpverleningstraject betekent bijstellen dat je."— Transcript van de presentatie:

1 Bijstellen De laatste fase in het cyclisch model voor methodisch werken heet ‘bijstellen’. Binnen een hulpverleningstraject betekent bijstellen dat je een moment kiest waarbinnen je in staat wordt gesteld om dit traject een andere richting te geven. © Boom Lemma uitgevers.

2 Waarom bijstellen? Meer zicht gekregen op de mogelijkheden en onmogelijkheden van de cliënt . Doordat de omstandigheden zoals ze waren bij kennismaking gedurende het hulpverleningscontact zijn veranderd. Nieuwe informatie ertoe bijdraagt dat jij een andere mening bent toegedaan. Pragmatische redenen die maken dat een traject niet uitgevoerd kan worden zoals gedacht. De problematiek geherdefinieerd wordt. Het ontbreekt aan een concrete formulering. © Boom Lemma uitgevers.

3 Criteria voor bijstelling
Je bijstelling moet een verbijzondering van de hulpverlening zijn. Bepaal wat je precies wilt bijstellen. Maak een afbakening. Motiveer je keuze. De bijstelling moet haalbaar zijn. De bijstelling moet beargumenteerbaar zijn. Bespreek elke bijstelling met de cliënt, zijn sociale netwerk, je collega’s en je professionele netwerk. © Boom Lemma uitgevers.

4 Valkuilen van de bijstelling
Uitstellen van bijstelling. Volharden in bijstelling. Te snel willen veranderen. Terugval naar vorige doelstellingen. © Boom Lemma uitgevers.


Download ppt "Bijstellen De laatste fase in het cyclisch model voor methodisch werken heet ‘bijstellen’. Binnen een hulpverleningstraject betekent bijstellen dat je."

Verwante presentaties


Ads door Google